Jokinen kolib Edmontoni

Nädal tagasi Florida Panthersi poolt välja ostetud Jussi Jokinen on kiirelt leidnud uue klubi. 34-aastane soomlane läheb pika karjääri jooksul esimest korda õnne proovima Kanada piiri taha. Edmonton Oilers tegi temaga aastase lepingu.

(foto: cbc.ca)
Oilers sai Jokineni tõelise säästulepingu peale, makstes talle vaid 1.1 miljonit dollarit. Selle eest saadakse endale mängija, kes tegi eelmisel hooajal 42-ga oma karjääri uue söödupunktide rekordi. Samuti võiks Jokinen olla heaks mentoriks eelmise aasta drafti 4. valikule Jesse Puljujärvile, kes pole seni NHL-is veel häält teinud. Läinud hooajal tuli pärast debüütmängus skoorimist 28 matšiga vaid kaheksa punkti (1+7). Jokinen on ka valmis noort rahvuskaaslast aitama.

"Olen tema jaoks alati olemas, kui ta midagi vajab," ütles Jokinen klubi kodulehele. "Arvan, et temast saab Oilersi jaoks pikaks ajaks suurepärane mängija. Ta on noor kutt ja pole kerge siinsesse liigasse tulla, aga annan endast kõik, et ta kasvaks mängija ja inimesena."

Jokinen loodab saada 13. soomlasest Stanley karikavõitjaks.

"Arvan, et Oilersi mäng avas möödunud hooajal paljude silmad. Neil oli suurepärane aasta ja tunnen suurt uhkust, et kuulun nüüd Oilersi ridadesse. Tunnen, et meeskond liigub õiges suunas ja arvan, et järgmise mõne aasta jooksul on Oilersil igal aastal head võimalused konkureerida Stanley karikale ja seega on minu eesmärgiks aidata Oilers Stanley karikavõiduni," rääkis Jokinen oma karjääri kuuendast koduklubist.

Oilersil on nüüd uueks hooajaks koosseis põhimõtteliselt koos. Põhisatsis on 23 lepinguta meest. Kuigi tõsi, nende seas pole veel Leon Draisaitlit, kes on piiratud vabaagent. Temalt allkirja kätte saamine peaks aga olema vaid aja küsimus. Klubil on veel ligi 17 miljoni jagu vaba palgaruumi.

Kommentaarid