Jussi Jokinen peab uue koduklubi otsima

Oma NHL-i karjääri jooksul palju ringi rännanud Jussi Jokinen peab järjekordselt kohvrid pakkima. Seni viite erinevat klubi esindanud soomlane on aasta enne selle lõppu jäänud ilma 2014. suvel Florida Panthersiga sõlmitud lepingust.

(foto: therattrick.com)
Nii nagu paljudel teistel mängijatel, kelle leping viimastel nädalatel välja ostetud, ebaõnnestus ka Jokinenil läinud hooaeg. Aasta varem 60 punktiga ühe karjääri parima hooaja teinud ründaja jäi sel korral vaid 28 silma peale, mis omakorda üks tema karjääri halvimatest näitajatest. Täishooaegade arvestuses on halvemini läinud vaid 2008/09, mis lõppes 27 punktiga.


Jokinenil on karjääri peale kokku kirjas 891 mängu ja 546 punkti (186+360), mis asetab ta kõigi aegade resultatiivsus edetabelis soomlaste hulgas 9. kohale. Aktiivsete mängijate osas on temast parem vaid Mikko Koivu (614 punkti).

Lepingu väljaostmise järel on hiliste liitujatena vabaagentide turule läinud ka Devante Smith-Pelly, Mike Cammalleri (mõlemad New Jersey Devils) ja Mark Stuart (Winnipeg Jets).

Kommentaarid