Eberle jätkab Islandersis, van Riemsdyk liitus Hurricanesiga

Nagu arvata võis, siis pärast liiga laienemise drafti jätkub aktiivselt mängijatega kauplemine. Edmonton Oilers ja New York Islanders on leppinud kokku tehingu, mis viib Jordan Eberle Suurde Õuna ning Trevor van Riemsdyk sai end tunda vähem kui 24 tundi Vegas Golden Knightsi mängijana. 25-aastane kaitsja jätkab Carolina Hurricanesi ridades.

(foto: blackhawkup.com)
Golden Knights andis koos van Riemsdykiga ära järgmise aasta drafti 7. ringi valiku ja sai vastu tänavuse 2. ringi oma (62.), mis oli algselt Pittsburgh Penguinsi oma.

"Paremakäelise kaitsjana täidab Trevor hädavajaliku augu koosseisus. Ta on juba Chicagos mängides edu tunda saanud ja on nüüd veel üks hea, noor osa meie sinisest joonest," kommenteeris tehingut Hurricanesi peamänedžer Ron Francis.

Tänavu USA koondises MM-il mänginud van Riemsdyk aitas Chicago Blackhawksil 2015. aastal Stanley karika võita ning esindas meeskonda kokku 158 põhihooaja mängus, kus jõudis 31 punktini (8+23).

Eberle tehingus läheb vastupidises suunas Ryan Strome. Oilers vabastab lükkega kõvasti palgaruumi, kuna Eberlel on aasta peale kuus miljonit neelav leping ja Strome'il vaid 2.5 miljonit väärt kontraht. Raha on vaja selleks, et Connor McDavidi ja Leon Draisaitliga lepingupikendused ära teha.

2015. aastal Kanada särgis maailmameistriks tulnud Eberle oli Oilersi 2008. aasta drafti avaringi valik. Ta lahkub klubist pärast 507 põhiturniiri mängu. Nendega jäi kirja 165 väravat ja 382 punkti. Lõppenud hooajal tuli 82 matšiga 20+31.

Strome on 2011. aasta drafti 5. mees, kelle taltsutamisega Islanders viimastel aastatel pidevalt raskustes olnud. Pärast paljulubavat 50 punkti hooajal 2014/15 on 23-aastane ründaja järgnevatel aastatel kokku saanud vaid 58 silma. Kogu karjääri peale on 258 mänguga tulnud 126 punkti (45+81).

Kommentaarid