Golden Knights sai salapärase koosseisu

Kaua oodatud NHL-i juubeliaasta laienemise draft on tänaseks möödas ja Vegas Golden Knights ära mehitatud. Liiga uustulnuk sai kokku üsna salapärase koosseisu, millest on keeruline midagi arvata. Eriti kuna see ei ole kindlasti lõplik valik.

(foto: reviewjournal.com)
Golden Knights sai draftist lisaks 30 valikule ka seitse vahetusetehingutega kaasnenud mängijat. Erinevaid diile oodatakse veel ja just täna avaneb ka uuesti mängijateturg. Liiguvad konkreetsed sahinad, et Trevor van Riemsdyk maandub lõpuks Carolina Hurricanesis ja Marc Methot sai võetud selleks, et ta Dallasesse edasi saata.


Kümne saadud drafti valiku hulgas oli kaks avaringi valikut, mis tulid New York Islandersilt ja Columbus Blue Jacketsilt. Tänu nendele on Golden Knightsil nüüd nädalavahetusel peetava drafti ajal võimalus valida nii 6., 13. kui 15. kohalt. Kokku omatakse tänavu draftis 12. valikut.

Koosseisu mahtus ka üks kohalik mees. Deryk Engelland on küll kanadalane, kes sündinud Edmontonis, aga ta on juba üle kümne aasta elanud Las Vegases. 35-aastane kaitsemees mängis aastatel 2003-2005 ECHL-is kohaliku Wranglersi eest.

Engelland oli tegelikult vabaagent, aga läks Calgary Flamesist võetud mängijana kirja ning sai kodulinna klubilt kohe ka uue lepingu. Diil tehti aastaks ja kahe miljoni peale, millest pool on boonused.

Kuna enne nimede avalikust lekkis suur osa koosseisust sotsiaalmeedias välja, siis möödus valik üllatusteta. Kuigi võib märkida, et vaid kolme väravavahi valimine oli ootamatu. Ja eks tegelikult oli palju fänne, kes lootsid näha nimekamat koosseisu.

Selgus ka, et esikindaks toodud Marc-Andre Fleury valimisega seoses oli juba märtsis Pittsburgh Penguinsiga kokkuleppele jõutud. Koos kolmekordse Stanley karikavõitjaga rändas Vegasesse ka 2020. aasta drafti 2. ringi valik.


Huvitava kokkusattumusena toimus üritus täpselt 14 aastat pärast seda, kui Fleury 2003. aasta draftis 1. valiti.

Kommentaarid