Detsembri parimateks valiti Johnny Gaudreau ja John Gibson

Jõulukuu üks enim kõneainet pakkunud seeria oli Calgary Flamesi 11-mänguline kodune võitude jada, mis klubi rekordiks. Selle üks peamiseid arhidekte oli Johnny Gaudreau ning 22-aastane ründaja on nüüd valitud ka kuu parimaks mängijaks. Uustulnukate seas läks see au Anaheim Ducksi puurivahile John Gibsonile.

(foto: USATSI)
Gaudreau oli detsembris 12 kolliga kogu liiga edukaim väravakütt ning need kõik tulid ka koduses Saddledome jäähallis. 13 kohtumise jooksul läks väravate kõrvale veel ka kuus söötu. Kuu jooksul sai 2011. aasta draftis alles 4. ringis valituks saanud Gaudreau oma karjääri kolmest kübaratrikist kirja kaks. Viimati jõudis Flamesi särgis ühe kuu jooksul kahe kübarani Jarome Iginla, kes sai sellega hakkama 2003. aastal

Noor ründestaar edestas kuu parima arvestuses Washington Capitalsi puurilukku Braden Holtbyt, kes kogus detsembris numbritega 1.69, 94.7% kümnest mängust üheksa võitu ning novembri parimat Patrick Kane'i, kes oli tegelikult jätkuvalt 9+10'ga kuu resultatiivseim mängumees.

Gibson edestas Artemi Panarinit (Chicago Blackhawks), Jack Eichelit (Buffalo Sabres), Jonathan Marchessault'd (Tampa Bay Lightning) ja Shayne Gostisbehere'i (Philadelphia Flyers). 22-jänki tõi Ducksile kümne kohtumise jooksul viis võitu, lastes endale keskmiselt vaid 1.62 väravat. Ta teenis kolm nullimängu, neist kaks järjest kuu viimastest mängudest. Tõrjete efektiivsuseks kujunes 92.9%.

Suurepärane detsembri vorm tõstis Gibsoni keskmise väravate arvu osas (1.63) kogu liiga parimaks puurivahiks. Tõrjete efektiivsuse edetabelis on temast (93.2%) eespool vaid kaks puurilukku. Kõvaks saavutuseks on ka see, et 2011. aasta drafti 2. ringi valik on Anaheimis enda selja taha tõuganud Frederik Anderseni, kellest hiljuti sai viimase 30 aasta jooksul alles kolmas väravavaht, kes karjääri esimese 100 stardiga võitnud vähemalt 60 mängu.

Kommentaarid