Kane'i punktiseeria päädis kuu parima mängija nimetusega

15. oktoober oli viimane päev, mil Patrick Kane ühes kohtumises punktideta jäi. Pärast seda on Chicago Blackhawksi ründaja 19 mängu järjest kogunud vähemalt ühe punkti. Suurepärane seeria on nüüd Kane'ile toonud ka novembri parima mängija nimetuse.

(foto: chicagotribune.com)
27-aastane ründeäss kogus novembris 13 kohtumisega 23 silma (8+15). Kaheksa mängu olid sellised, kus tuli vähemalt kaks punkti ning nende seas oli ka üks nelja punktiga mäng. Novembri parima valimisel edestas Kane Washington Capitalsi väravavahti Braden Holtbyt ja Colorado Avalanche'i ründajat Matt Duchene'i.

Kane on hetkel liiga liider nii punktide (37) kui söötude (23) osas. Keskmiselt mängu kohta on tulnud 1.54 punkti. Huvitaval kombel ongi Kane'il karjääri jooksul olnud nii, et hooaja esimene pool on viljakam kui teine ots. Esimese kolme kuu keskmine punktisaak on 1.11 ja jaanuar/veebruar/märts/aprill oma 0.87.

Novembri parimaks uustulnukaks valiti Detroit Red Wingsi Dylan Larkin. Larkinist sai tänavu alates 1990. aastast esimene Red Wingsi mängija, kes 19-aastasena hooaja avamängus kaasa löönud. Sellele on järgnenud aina vägevamad esitused. Debüüt Toronto Maple Leafsi vastu lõppes kohe 1+1'ga ning nüüdseks on 24 matšiga kogunenud 18 silma (10+8). Neist kümme tulid novembris.

Detroidi külje all Waterfordis sündinud ründaja on hetkel kümne tabamusega kollanokkade seas suurim väravakütt. Tema 18-st punktist on paremad vaid Artemi Panarin (23) ja Max Domi (20). Mõlemad platseerusid novembri parima valimisel Larkini selja taha. Lisaks edestas 2014. aasta draft avaringist nopitud ameeriklane Oscar Lindbergi, Sam Bennettit ja Jack Eichelit.

Kommentaarid