Sabres šokeeris vinge lõpuga Bruinsit

Boston Bruins ei taha kuidagi Atlandi divisjoni esikohta endale haarata. Montreal Canadiens jätkab kaotamist, ent samamoodi pannakse oma suurele rivaalile järgi. Läinud ööl tuli Claude Julieni meeskonnale teine järjestikune kaotus, kui viimase kümne minutiga läks Buffalo Sabresi vastu käest 3-1 edu.

(foto: Brian Babineau/Getty Images)
Evander Kane viis Sabresi teise kolmandiku 6. minutil 1-0 ette, aga Matt Beleskey ja Patrice Bergeroni väravad tähendasid seda, et kaheksandaks minutiks oli edu juba Bruinsil. Seda kasvatas viimasel kolmandikul David Krejci. Ent siis keerati kõik pea peale.

Sabres viigistas väravatega, mis tulid 39-sekundilise vahega. Ryan O'Reilly tegi vahe minimaalseks ning Jack Eichel tõi oma hooaja 10. tabamusega tabloole viiginumbrid. Ja üheksa minutit oli piisavalt pikk aeg, et endale ilusate numbritega üle kahe aasta esimene Bruinsi vastu saadud normaalajavõit kirja saada.

Jamie McGinn šokeeris 5:36 enne lõppu 4-3 juhtväravaga ning Eichel ja O'Reilly said oma mängu teised, kui kodumeeskond värava valvurita jättis. Bruins lasi viimati kodus viis viimase perioodi väravat 1984. aastal.

"Nägime, et meie meeskond ei asuta hokimängu. Kui sul on selline edu ja mängid nii nagu me mängisime, siis saad vaid iseennast süüdistada," ütles Julien piinliku kaotuse kohta.

Külalised olid võidu üle loomulikult ülirõõmsad. Eriti Eichel, keda olid vaatamas mitmed perekonnaliikmed. Suure tähelepanu all tegi ta karjääri esimese nelja punktiga mängu, lisades väravate kõrvale ka kaks söötu.


Suutmatus võita tähendab ka seda, et Bruins on oma divisjonis nüüd hoopis kolmandaks langenud. Mööda tuhises Detroit Red Wings, kes ka esikoha endale haaras.

Teised kohtumised

Tampa Bay Lightning 5 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Eelmises kohtumises tulemata jäänud ülekaalu väravad jõudsid siin suure sahmakana kohale. Lightning sai teisel kolmandikul 1-2 kaotusseisust kolm järjestikust ülekaalu kolli. Neist kaks esimest läksid Steven Stamkose nimele. Väravad tulid 32-sekundilise vahega ning ülekaalu tabamuste osas on tegu uue klubi rekordiga. Lightning on nüüd läbi aegade Jacketsi vastu kodus 11-st matšist võitnud üheksa.

Washington Capitals 3 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Capitals teenis kaheksanda järjestikuse koduvõidu. Viimase 16 kohtumise jooksul on punktideta jäädud vaid korra. Canadiens on enda viimase 16 mängu jooksul samas ainult kuuest punkte saanud ja viimase 74 aasta jooksul on alles kuuendat korda kaotatud normaalajaga kuus mängu järjest.

Carolina Hurricanes 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Justin Faulk skooris väga õigel ajal oma hooaja esimese tasakaalust tulnud värava. Aasta 13. läks kotti mõned minutid pärast Devilsi viigiväravat ja selle toel revanšeeriti 3. detsembril John Hynesi meeskonna vastu tulnud kodune 1-5 kaotus.

St. Louis Blues 3 - 2 (KV) Dallas Stars (tipphetked)

Kahe kange eraldamiseks oli vaja 9-ringilist karistusvisete seeriat. Sinna jõuti pärast Robby Fabbri eelviimase minuti viigiväravat. Blues on päris armutult tänavu oma konverentsi vastaste vastu tegutsenud. 20-st mängust on kirjas 16 võitu.

Nashville Predators 2 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings sai enne kohtumise algust halva uudise, kui selgus, et eelmise kuu parim uustulnuk Dylan Larkin jääb vigasena kõrvale, aga nähtavasti ei häirinud see meeskonda väga palju. Võidu kindlustanud tabamus tuli ära viimase kolmandiku 7. minutil. Predatorsi hoidis selle hetkeni kahe väravaga pinnal Filip Forsberg.

Minnesota Wild 1 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sidney Crosby tuli 1+1'ga põgusalt vigastuspausilt tagasi ning pingviinid said raskest kohast magusa võidu. Mängu kõik väravad sündisid teisel kolmandikul. Selle lõppedes oli Penguins pealevisetega 27-12 ees. Viimasel kolmandikul võeti rahulikult ja nii jäid lõppnumbriteks 32-26. Viimasest seitsmest omavahelisest kohtumisest on sellega nüüd võidetud kuus.

Arizona Coyotes 3 - 4 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Koiotid üllatasid avakolmandikul 1-0 eduseisuga ning seejärel viimasel perioodil 1-3 pealt viiki jõudmisega, kuid Anze Kopitari hooaja 10. värav jättis kaks punkti siiski külalistele. Oliver Ekman-Larsson skooris nii Coyotesi esimese kui ka viimase. Mikkel Bødker hiilgas kolme sööduga.

Vancouver Canucks 2 - 1 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Daniel Sedin tunnistas eelmisel nädalal, et Canucks ei üritagi enam lisaajal võidule mängida, aga nagu me kõik teame - kui lõpetad asja otsimise, siis leiadki selle tihti üles. Nii läks siin ka Canucksiga, kes sai hooaja esimese lisaajal tulnud võidu. Jannik Hansen skooris seal tähtsa värava viimase minuti alguses. Taanlane oli täpne ka normaalajal.

Kommentaarid