Oilers alistas Flyersi, kuid jäi McDavidist ilma

Edmonton Oilers jõudis läinud ööl 4-2 Phladelphia Flyersi alistamisega hooaja viienda võiduni, kuid sellel oli ka väga valus hind. Äsja oktoobri parimaks uustulnukaks valitud Connor McDavid lahkus mängust vigasena ning peab mitmeks kuuks väljakult eemale jääma.

(foto: news.nationalpost.com)
Oilers oli koduväljakul 1-2 kaotusseisus, kui teise kolmandiku lõpuosas juhtunud intsidendi tõttu McDavidist ilma jäädi.


Pärast mängu selgus, et tänavuse drafti esinumber murdis rangluu ja see jätab ta vähemalt kaheks kuuks riiulile.

Peatreeneri Todd McLellani jaoks oli aga heaks uudiseks see, et meeskond suutis liidri langemisele suurepäraselt reageerida. Matt Hendricksi ja Taylor Halli poolt tulnud tabamused viisid kodumeeskonna teisel kolmandikul kaheksa minutiga uuesti ette.

Oma esimese eduseisu sai Oilers vahetult enne avakolmandiku lõppu, mil Ryan Nugent-Hopkins ülekaalust skooris. "See oli üks meie tänavustest parimatest mängudest ja avakolmandik üldse parim periood," kommenteeris meeskonna asekapten pärast mängu.

Külaliste poolelt olid täpsed Scott Laughton ja Ryan White.

Esimesed 20 minutit olid McLellani hoolealuste poolt tõepoolest suurepärased. Külalistele ei jäetud praktiliselt mitte midagi ning pealevisetega oldi üle 19-2.

Mängu lõpus edestati vastast pealevisetega juba 49-22 ning Nugent-Hopkinsi poolt tühja võrku tehtud värav vormistas lõppskoori. Tabamuse juures söödu kirja saanud Hall läks koju 1+2'ga.


McDavidi vigastus tuleb Oilersi jaoks kohutaval ajal. Jordan Eberle naases nädala alguses trenni, kuid nüüd tuleb täisrivistuses mängimist veel tükk aega oodata.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Torontost tulles alles kell kaks öösel hotelli jõudnud Stars ei vajanud Bruinsi alistamiseks väga palju und ega pealeviskeid. Tuukka Rask lasi viis tükki vaid 19 üritusega. Tyler Seguinist sai pärast 1996. aastat esimene endine Bruinsi mängija, kes tulnud kübaratrikiga varasemat tööandjat kummitama. Tabamustest kaks tulid ülekaalust ning Stars pani neid üldse enamvähem automaatselt - neljast kolm.

New York Islanders 2 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Külalised jõlgusid sihikindlalt kaasas, aga pidid siiski vahetult enne normaalaja lõppu pettuma. Casey Cizikas skooris võiduvärava, kui normaalajast oli järgi vaid veidi enam kui kaks minutit. Islandersile viimasest kaheksast omavahelisest vastasseisust seitsmes võit, aga neist kuus on tulnud vaid ühe väravaga.

New York Rangers 5 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

32 tõrjet teinud Henrik Lundqvistist sai NHL-i ajaloos ühe klubi eest peetud mängude arvult teine väravavaht. 630 mängu edestab vaid rootslase eelkäija Mike Richter, kes esindas Rangersit 666 matšis. Kodumeeskond sai viis väravat kätte vaid 21 pealeviskega.

Montreal Canadiens 1 - 2 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Taas Carey Price'ita mänginud Canadiens ei suutnud vastast normaalajaga maha raputada ning sai valusalt vastu näppe. Oma hooaja kaheksanda tabamusega kerkis mängu kangelaseks Kyle Turris. Tegu Senatorsi jaoks juba viienda lisaajaga, mis tänavu mängitud, aga Turrise värav oli Dave Cameroni meeskonnale alles esimene.

Detroit Red Wings 2 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning jõudis taaskord sihile vaid ülekaalust ning seegi oli 5 vs 3 olukord. Litri õnne ei taha kuidagi tulla. Ainuüksi viimasel kolmandikul tabati kolm korda väravaraamistikku. Lisaks suurimale ebaõnnesõdurile võib Jon Cooperi meeskonda kutsuda ka suurimaks unemütsiks. Meeskond pole seni ainsana mitte ühtegi kohtumist pärast avakolmandikku juhtinud.

St. Louis Blues 0 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kodumeeskond sai Vladimir Tarasenko koosseisu tagasi, kuid väravad siiski voolama ei hakanud. Seda tänu Jhonas Enrothile, kes tegi 24 tõrjega karjääri kuuenda nullimängu. Seni kahes kohtumises Kingsi särki kandnud rootslane on võitnud mõlemad matšid ja lasknud vaid ühe värava.

Colorado Avalanche 6 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Jerome Iginla ei andnud endisele klubile armu, lõpetades 2+1'ga. Samuti tegi kaks väravat Matt Duchene ning kolme punkti klubiga liitusid ka Nathan MacKinnon (1+2) ja Tyson Barrie (kõik söödud). Külalistel läks seis hapuks mängu lõpuosas. Veel seitse minutit enne normaalaja lõpusireeni oli seis 3-3. Bob Hartley meeskond on viimase viie mänguga lasknud viis vähemuse väravat.

San Jose Sharks 2 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sergei Bobrovski tegi külaliste väravasuul 41 tõrjega oma hooaja parima mängu ning ise saadi 5 väravat kätte vaid 24 üritusega. Jacketsil on viimasest üheksast omavahelisest kohtumisest nüüd seitse võitu.

Kommentaarid