Esimese kuu parimad: Benn ja McDavid

Suvel mõlema puusaga operatsioonil käinud Jamie Benn pole lasknud end sellest häirida. Mullune NHL-i resultatiivseim mees paneb ka tänavu edasi samamoodi. Suurepärane vorm on Dallas Starsi kaptenile toonud ka uue hooaja esimese kuu parima mängija au. Parimaks uustulnukaks valiti Connor McDavid.

(foto: Tom Pennington/Getty Images)
Benn on üheksa väravaga jagamas liiga suurima väravaküti au ning kokku on 11 mänguga tulnud tervelt 18 punkti. 26-aastane ründaja alustas aastat kuuemängulise punktiseeriaga ning tal on juba kirjas kaks kolme punktiga mängu.

Kuu parima valimisel edestas Benn Carey Price'i ja David Krejcit. Price on samuti jätkanud sealt, kus asi mullu pooleli jäi. Ta tõi oktoobris üheksast mängust Montreal Canadiensile seitse võitu, lastes keskmiselt 2.01 väravat ning tõrjudes 93.6%-lise efektiivsusega. Price lasi kuues mängus kaks või vähem väravat ning korjas kaks nullimängu.

Krejci alustas hooaega pikima punktiseeriaga. Boston Bruinsi ründaja jäi nulli peale alles oma meeskonna kümnendas mängus. Tal on juba kirjas sama palju väravaid kui kogu eelmise hooajaga kokku (7) ning 15 silma annavad talle liiga punktitabelis 3. koha.

McDavid alustas kahvatult, kogudes esimese nelja mänguga vaid ühe punkti, milleks oli tema karjärri esimene värav. Kuid sellele järgnes seitsmemänguline punktiseeria, mis lõppes alles kuu viimases kohtumises. 12 silmaga on Edmonton Oilersi imelaps oma karjääri alustanud täpselt punkt mängu kohta tempos. Tema esitused on olnud inspireerivad nii väljakul kui ka sealt eemal.


Kollanokkade seas on punkt per mäng tempos liikunud ka Max Domi. Arizona Coyotesi ründajal on 11 mänguga kirjas 5+6. Lisaks Domile edestas McDavid Chicago Blackhawksi Artemi Panarinit (11 mänguga 2+8), Winnipeg Jetsi Nikolaj Ehlersit (11 mänguga 4+4) ja St. Louis Bluesi Colton Paraykot (11 mänguga 4+3).

Kommentaarid