Blackhawks tegi Seabrookiga 55-miljonilise lepingu

Kõik, kes plaanisid oma kaitset järgmisel suvel läbi vabaagentide turu tugevdada, peavad kurvastama. Sel nädalal on turult ära korjatud kaks kvaliteetset meest. Colorado Avalanche pani Erik Johnsoni kuni 2023. aasta suveni lukku (lepingu koguväärtuseks 42 miljonit dollarit) ning Chicago Blackhawks tegi Brent Seabrookiga koguni 8-aastase pikenduse. Lepingu suuruseks 55 miljonit.

(foto: ftw.usatoday.com)
Seabrooki keskmine aasta töötasu 6.75 miljonit tähendab, et järgmisest hooajast on tema nende meeste seas, kelle nimi pole Jonathan Toews või Patrick Kane, Blackhawksi enimteeniv mängija. Kaitsepartner, tänavuste playoffide MVP Duncan Keith teenib oma 2010. aasta pikendusega keskmiselt veidi üle 5.5 miljoni. Meeskonna tuumiku peale läheb kõva papp ära.


Kui kõik rääkisid kevadel Keithi saavutustest, siis tegi tema kõrval ajalugu ka Seabrook. 30-aastane kanadalane tõusis Blackhawksi ajaloos ühe hooaja jooksul enim playoffide väravaid (7) teinud kaitsjaks. Ta on meeskonnaga võitnud kolm Stanley karikat, kuid januneb endiselt võitude järgi.

"Meil on suurepärane mängijate grupp ja arvan, et nende kuttidega on meil igal aastal võiduvõimalus. Ootan põnevusega seda väljakutset," rääkis hiljuti meeskonna üheks asekapteniks edutatud Seabrook pärast lepingu allkirjastamist.

Kommentaarid