Duncan Keith jätkab hämmastamist

Koos finaalseeria esimese mänguga jõudis Duncan Keith järjekordsete tähisteni. Chicago Blackhawksi kaitsja on tänavu playoffides näitamas müstiliselt head mängu ning panemas ritta numbreid, mis paljudele kindlasti veel kauaks meelde jäävad.

(foto: cbc.ca)
Keith sai 2-1 võidumängus enda nimele järjekordse söödupunkti, mis annab talle playoffide kogusaagiks 17. Ta on esimene kaitsja pärast 1994. aastat ja Brian Leetchi, kes jõudnud playoffides vähemalt 17 söödupunktini. Samas on muidugi endise New York Rangersi kapteni saagini veel paras tee minna - Leetch lõpetas playoffid 23 söödupunktiga.

Olles söötude kõrvale lisanud kaks väravat on Keithil koos 19 silma. Sellega jääb ta nüüd playoffide suurimast punktitoojast Tyler Johnsonist maha vaid kahe punktiga. Samuti on ta kahe silma kaugusel Chris Cheliose poolt 1992. aastal püstitatud Blackhawksi kaitsjate punktirekordist. 19 punkti playoffides on kaitsjate seas enim alates 2006. aastast, mil Chris Pronger sai Edmonton Oilersi särgis kirja 21 silma.

2002. aasta drafti 2. ringi valik, kellest eespool nopiti ära näiteks ookeani taga ebaõnnestunud Joakim Lindström ja statistid Daniel Paille, Sean Bergenheim, on hetkel viiemängulise punktiseeria peal, mis on tema karjääri parim. Selle jooksul on ta korjanud kaheksa silma.

Kahekordne olümpiavõitja on playoffides seni jääl olnud 566 minutit ja 19 sekundit. Seda on ligi 72 minutit rohkem, kui järgmisel mehel. Selleks on Victor Hedman, kes samas pidanud Keithist kolm kohtumist rohkem.

31-aastane kaitsja mängis finaali avamängus "tagasihoidlikud" 29 minutit ja 15 sekundit. See langetas tema playoffide keskmise mänguaja 31:28 peale.

Tsiteerides Blackhawksi peatreenerit Joel Quenneville'i: ta on tõeline friik!

Kommentaarid