Ülikoolihoki üks säravamatest tähtedest siirdub Coloradosse

Viimase 12 kuu jooksul mitmeid tagasilööke saanud Colorado Avalanche pidi hiljuti vastu võtma veel ühe hoobi, kui mullune NCAA hooaja parim mängija Will Butcher teatas oma kavatsusest hakata vabaagendiks. Joe Sakici ja teiste valu leevendab aga koos Butcheriga Hobey Bakeri auhinnale kandideerinud Alexander Kerfooti otsus siduda end just Avalanche'iga.

(foto: dobberprospects.com)
Sel suvel said 15. augustil vabaagentideks mitmed silmapaistvad ülikoolimängijad, kes keeldusid lepingutest klubidega, kellele nende mängijaõigused kuulusid. Praktiliselt kogu liiga on neid taga ajanud ja see teeb Kerfooti endale meelitamise Avalanche'i jaoks magusaks võiduks.

Kerfoot on New Jersey Devilsi 2012. aasta drafti 5. ringi valik, kes pani Harvardi ülikooli kaptenina läinud hooajal 36 mänguga 45 punkti (16+29). Nelja aastaga tuli temalt NCAA-s kokku 121 kohtumisega 123 silma (36+87).


Vancouverist pärit mängumees eelistas Avalanche'i oma kodulinna klubile. Samuti olevat viimaste variantidena lauale jäänud New Yorgi meeskonnad ja San Jose Sharks.

Butcher, kelle Avalanche 2013. aasta drafti 5. ringist endale haaras, on otsustamas 3-4 meeskonna vahel. Nende sekka kuuluvat Devils, Vegas Golden Knights ja Buffalo Sabres.

Kommentaarid