Suuremaks rolliks valmistuv Zibanejad tegi Rangersiga viieaastase lepingu

Pärast Derek Stepani Arizonasse parseldamist on New York Rangers endale uueks hooajaks saamas uut esitsentrit ja see roll läheb suure tõenäosusega Mika Zibanejadile. Vähemalt makstakse talle nüüd selle kohast raha. Rootslasega tehti viieaastane leping, mille koguväärtuseks 26.75 miljonit dollarit.

(foto: sny.tv)
Zibanejadi lepinguga seoses oli teisipäeva hommikul kavas vahekohtu istung, aga vahetult enne seda jõuti ilma kolmanda osapoole otsuseta kokkuleppele. Eelnevalt vihjas kõik justkui sellele, et mõlemat poolt rahuldavat lahendust ikkagi ei tule. Mängija soovis aasta peale 5+ miljonit, kuid klubi ei tahtnud üle 4.1 miljoni minna.


Uus leping tähendab 24-aastasele mängumehele rohkem kui kahekordset palgatõusu. Kontrahti keskmine väärtus kerkis 2.625 miljoni pealt 5.35 miljoni peale. Eelmisel suvel Ottawast hangitud ründaja on uueks rolliks valmis.

"Isegi enne lepingu allkirjastamist oli Derekist loobumine minu jaoks märguanne, et mul võib tekkida võimalus mängida tähtsamat rolli," rääkis Zibanejad pärast allkirjade vahetamist. "Mängijana soovid sa alati rohkem vastutust ja suuremat rolli. Näen kõvasti vaeva, et see võimalus ära kasutada."

Zibanejadi debüüthooaeg New Yorgis algas kohutavalt, kui ta murdis novembri alguses sääreluu ja jäi vigastuse tõttu kaheks kuuks väljakult eemale, aga lõpp läks palju rõõmsamalt. Ta oli playoffides üheksa punktiga meeskonna resultatiivseim mängija. Põhiturniiril kogunes 56 matšiga 37 silma (14+23). Lisaks üllatas Iraani juurtega mees suve alguses kõiki oma esimese muusika singliga.


Kommentaarid