McDavid sõlmis Oilersiga 100-miljonilise lepingu

NHL saab endale alates 2018. aastast uue enimteeniva mängija. Selleks kerkib Connor McDavid, kes tegi Edmonton Oilersiga hiigelsuure lepingupikenduse. Tänavune põhihooaja MVP teenib kaheksa hooaja peale 100 miljonit dollarit ehk keskmiselt 12.5.

(foto: edmontonjournal.com)
McDavidi leping on liiga ajaloos viies, mis jõudnud 100 miljonini. Keskmise töötasu osas on see aga kõigi aegade suurim.


"See võib olla üks NHL-i ajaloo suurimatest lepingutest, aga võin kinnitada, et see võinuks vabalt olla veel suurema väärtuse ja lühema pikkusega," märkis kontrahti kohta Oilersi peamänedžer Peter Chiarelli. "Läbirääkimiste käigus oli pidevas arutelus soov ehitada Stanley karikat võita suutev meeskond."

Spekulatsioonide järgi võinuks lepingu keskmine väärtus küündida isegi 13-14 miljoni vahele, aga McDavid ise olevat nii suurest summast keeldunud, jättes sellega meeskonnale rohkem palgaruumi.

"Minu jaoks on tähtis, et saan järgmised üheksa aastat siin olla. Soovisin näidata oma pühendumust Oilersi organisatsioonile, fännidele ja linnale. Tahtsin näidata, et olen siin pikaks ajaks ja tahan siin võita," kommenteeris McDavid, kes karjääri esimese kahe hooajaga 127 mängu peale kogunud 148 punkti (46+102).

100-st miljonist 86 tulevad boonustena ja see kindlustab Oilersi kaptenile sissetuleku isegi siis, kui liigat tabab uus tööseisak.

Kommentaarid