Doan ja Iginla olümpiale?

NHL-i praegused tähed jäävad Pyeongchangi olümpiamängudel Kanada koondises nägemata, ent kohal võib olla paar endist staari. Shane Doan ja Jarome Iginla on jätkuvalt uueks hooajaks ilma NHL-i lepinguta ja Kanada peamänedžeri Sean Burke'i sõnul on nad potentsiaalsed olümpialased.

(foto: sportsnet.ca)
Igapäevaselt Montreal Canadiensi juures skaudina töötav Burke paneb satsi kokku koos abimänedžeri Martin Brodeuriga. Meeskonna peatreeneriks on määratud endine Vancouver Canucksi loots Willie Desjardins.

"Tean, et need kaks mängijat on oma riiki korduvalt esindanud ja on Kanada jaoks olnud olulised mängijad ning neid kogemusi nautinud," ütles Burke Doani ja Iginla kohta. "Mõlemad on oma NHL-i karjääri loojangul ega pole kindlad palju neil veel mänguisu on jäänud. Ent nad on kindlasti kutid, kelle kaasamist kaalume ja kellest palju mõtleme. Eks vaatame, kuidas see olukord laheneb."

Doan on Kanadat esindanud kaheksal A-koondise turniiril, võites kaks MM-kulda ja -hõbedat. Lisaks 2004. aastal maailmakarika. Ka Iginla oli sama aasta satsis. Tal on A-koondises maailmakarika kõrval viie turniiriga võidetud kaks OM-kulda ja üks MM-kuld.

Burke'i sõnul moodustatakse olümpiakoondis suures osas KHL-is mängivatest mängijatest. Oma võimaluse võib saada mõni üksik AHL-i vend (ühesuunalise AHL-i lepinguga mängijad võivad OM-il osaleda) ja vabaagendist kolledži mängija.

Koondise välja selgitamiseks on Kanadal enne olümpiat kavas koguni viis testturniiri. Esimesed neist peetakse augustis.


Kommentaarid