Shane Doani mängud Coyotesi särgis on mängitud

Arizona Coyotes peab sügiseks lisaks uuele esiväravavahile leidma ka uue meeskonna kapteni. Alates 2003. aastast selles ametis olnud Shane Doan ei jätka meeskonnas. Oktoobris 41-aastaseks saav ründaja pole veel otsustanud, kas jätkab mängijakarjääri või mitte.

(foto: tvasports.ca)
Nagu välk selgest taevast tuli esmaspäeval Coyotesi omaniku Andrew Barroway teadanne:

"Pärast tõsist kaalumist oleme otsustanud mitte pakkuda Shane Doanile tulevaks hooajaks lepingut. Saabunud on aeg liikuda edasi ja keskenduda meie noorele, talendikale mängijate grupile ning meie väga helgele tulevikule. Tegu on väga raske otsustasega, arvestades Shane'i teeneid Coyotesi heaks ja tema ainulaadset tähtsust organisatsioonile. Kuid tegu on vajaliku lükkega, et klubi saaks edasi liikuda."

Otsus tuli vaid nädal pärast seda, kui Barrowayst sai pärast väikeaktsionäride väljaostmist klubi ainuomanik. Tegu on just tema otsusega.

"Jah, see on omaniku otsus," kommenteeris Doan kohalikus raadios. "Kui ta meeskonna omandas, siis otsustas ta minna noorema mängijate grupiga ja minu kohalolekuga oleks võinud see edasi lükkuda."

Liikumas on spekulatsioonid nagu Coyotes oleks tõsises rahahädas ning klubi olevat seetõttu mängijateturult otsimas ka lepinguid, mis sisaldavad reaalse palgana väikest numbrit. Võimalik, et Doan on samuti säästupoliitika ohver.

Klubi on legendile kontoritööd pakkunud, aga välistatud pole kuskil mujal mängijakarjääri jätkamine. Vanameistri agent Terry Bross märkis nädal tagasi, et Doan on pensionile jäämise asemel kaldumas edasi mängimise suunas. Ka praegu on ta oma klienti toetav.

"Shane on valmis sisenema vabaagentide turule," sõnas Bross olukorra kohta. "Tal on käes aeg saada võimalus heidelda karika nimel."

Iselugu on see, kes karikanõudlejatest on valmis palkama endale 70ndatel sündinud mängija, kes lõppenud hooajal tegi vaid kuus väravat ja kogus 27 punkti. Kuigi tõsi, Doan märkis oma mänguvormi kohta, et see on rohkem hooaja 2015/16 kandis, mis lõppes väravate osas (28) karjääri ühe parima näitajaga.

21 hooaja käigus esindas Doan Coyotesit 1540 põhihooaja mängus, kust jäid kirja 402 väravat ja 972 punkti. Kõik need näitajad on klubi rekordid.

NHL-i kõige staažikamaks kapteniks jääb nüüd Boston Bruinsi Zdeno Chara, kes ametis olnud 12 aastat. Järgnevad Sidney Crosby ja Jonathan Toews vastavalt 11 ja kümne aastaga. Coyotesi uueks kapteniks peaks kerkima Oliver Ekman-Larsson.

Kommentaarid