Cullen on valmis lõpetama

Pittsburgh Penguins on lähedal teisele järjestikusele Stanley karikavõidule, aga samas on ka meeskonna ründaja Matt Cullen lähedal karjääri lõpetamisele. 40-aastane ameeriklane on enne tänast finaalseeria 6. matši tunnistanud, et soovib karikavõiduga lahkuda.

(foto: startribune.com)
"On üsna tõenäoline, et sellega saab kõik läbi ja kui nii läheb, siis tahaksin karikat veel korra hoida," ütles Cullen. "See oleks päris ebareaalne, aga me oleme sellele lähedal:"

Hooajal 1997/98 Anaheim Ducksi särgis NHL-is debüteerinud Cullenil on tänaseks kirjas 1366 põhihooaja mängu ja 122 playoffide kohtumist, vastavalt 889 ja 58 punktiga. Tema näol on tegu kahekordse karikavõitaga, olles enne mullust triumfi kuulunud ka 2006. aastal võidutsenud Carolina Hurricanesi meeskonda.

Võimalik, et kokku kaheksat erinevat klubi, kaasa arvatud Penguinsi tänavust karikafinaali vastast Nashville Predatorsi, esindanud mehest saab pärast mängijakarjääri lõppu treener.

"Vaatame teda, kui meie treenerite personali käepikendust, hindame teda sedavõrd kõrgelt," ütles Culleni kohta sel nädalal Penguinsi peatreener Mike Sullivan.

Pika karjääri jooksul rohkelt kogemusi omandanud mängumehel oleks kindlasti noorematele palju edasi anda. Kasvõi ainuüksi lahtiviskeringis, kus ta tänavu playoffide jooksul domineerinud. Karikamängude keskmine edukus on 56.5% ja finaali viimases kolmes mängus on see kerkinud isegi 60% peale.

Kommentaarid