Subban vedas Predatorsi võidule, Draisaitl hullas Ducksi vastu

Läänekonverentsi 2. ringi esimesed mängud kujunesid põhimõtteliselt kahe mehe šõuks. P.K. Subban kogus ühe mänguga rohkem punkte, kui avaseerias kokku ja Leon Draisaitl jätkas Anaheim Ducksi vastu oivaliselt esinemist.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Subban lõpetas Predatorsi 4-3 võidumängu 1+2'ga. Vabalt võinuks tulla ka teine värav, aga avakolmandiku keskel tegi ülekaalus tema pealeviskele imepeene puute Colin Wilson. Sarnasest olukorrast sündis ka Filip Forsbergi ülekaalu värav, mis tegi seisuks 3-1. Pärast Subbani tabamust määris Pekka Rinne paberi Colton Parayko.

Sündmusterohkesse teise perioodi mahtus ka Kevin Fiala kohutav vigastus, mis tekitas pika mängupausi. Kohtumist ei saanud jätkata, kuna oodati Fiala haiglasse viinud kiirabi asendust.


Predators tundus algselt olevat kaaslase kaotusest üle, aga viimasel perioodil kippusid asjad nihu minema. Blues oli seal pealevisetega üle 11-6 ja sai viigi kätte. Vähem kui kolmeminutilise vahega olid täpsed Jaden Schwartz ja Vladimir Sobotka. Ent muinasjutuline comeback jäi siiski nägemata.

Avaringis kokku kaheksa väravat lasknud Jake Allen pidi viis minutit enne lõppu neljanda oma selja tagant välja võtma, kui viimati aprilli alguses koosseisu mahtunud Vern Fiddler kõigi jaoks ootamatult kangelaseks kerkis.

"Kutid võitlesid vägevalt end mängu tagasi, aga minu väikene viga maksis meile kätte," võttis 28 tõrjega lõpetanud Allen süü enda peale.

Rinne ei suutnud samuti oma ilusaid numbreid enam hoida. Ühe mänguga tuli välja võtta sama palju, kui eelneva seeriaga kokku. Kirja läks 27 tõrjet.


Playoffides 14-mängulise väravapõua peal istunud Subban püstitas kolme punktiga klubi uue rekordi. Varem polnud mitte ükski kaitsemängija mõnes playoffide kohtumises sedavõrd resultatiivselt tegutsenud.

Oilersi klubi rekordeid ei langenud, aga üle hulga aja nägi nii mõndagi ära. 1+3'ga lõpetanud Draisaitlist sai pärast Wayne Gretzkyt ja aastat 1982 meeskonna esimene playoffides ühes mängus vähemalt neli punkti kogunud mängija. Mark Letestu ja Adam Larsson kerkisid samal ajal esimesteks alates aastast 1992, kes meeskonna särgis playoffides mõnes kohtumises kaks väravat teinud.

Rootslane otsustas ka oma teisega mängu saatuse. Viimasele kolmandikule 1-1 viigiseisul minnes haaras Oilers 3-1 edu, kuid seda ei suudetud hoida. Letestu teisele ja Larssoni esimesele vastasid vähem kui kaheminutilise vahega Patrick Eaves ja Jakob Silfverberg.

"Me ei paanitsenud. Jätkasime oma mängu mängimist. Õppisime eelmises seerias palju ja võtsime selle praegusesse kaasa," muljetas Larsson pärast mängu.

Lisaks ka ühe söödupunkti kirja saanud kaitsemees tegi kena soologa otsustava värava 4:40 enne lõppu. 5-3 vormistas Draisaitl.

Cam Talbot võttis 33 tõrjega playoffides oma kolmanda järjestikuse võidu. John Gibson lükkas kõrvale 27 vastaste üritust.

Ducksil oli Hampus Lindholmi ja Cam Fowleri koosseisus tagasi, kuid kohe mängu alguses sai omakorda Kevin Bieksa viga. 35-aastane kaitsja üritas mängu jätkata, ent piirdus lõpuks vaid seitsme minutiga.


Tegu on alles neljanda kaotusega, mis Ducks playoffides Kanada klubidelt viimase 24 kohtumise jooksul saanud.

Kommentaarid