Pronger sihib peamänedžeri tooli

Läbi aegade üheks parimaks kaitsemängijaks peetav Chris Pronger on võtnud eesmärgiks tõusta kunagi mõne klubi peamänedžeri toolile. Paberi peal viimast hooaega Arizona Coyotesi ridadesse kuuluv mängumees on selleks ka juba valmistumas.

(foto: Andre Ringuette/Getty Images)
NHL-i ajaloo 100 parima mängija sekka valitud Prongeril lõppeb tänavu suvel 2009. aastal sõlmitud leping. Kuigi peavigastused pole teda juba alates aastast 2011 enam väljakule lasknud ja juba kolmandat hooaega on ta ametis Mängijate Ohutuse Ühingu juures.

"Olen väga huvitatud ühel päeval peamänedžeriks saamisest," tunnistas Pronger sel nädalal. "Mul on veel palju õppida ja pean vaeva nägema. Ent kunagi tulevikus, õigete asjaolude juures pakub see mulle kindlasti huvi."

Ametiks valmistumisel olevat Pronger juba ka nõu küsinud mitmetelt klubi juhtitelt, nagu näiteks Steve Yzermanilt ja Bob Murraylt.

Prongerile on ka omamoodi tee ette käinud koondisekaaslane kahelt olümpialt Brendan Shanahan, kes Mängijate Ohutuse Ühingu peadirektori kohalt 2014. aastal Toronto Maple Leafsi presidendiks siirdus.

Endine Philadelphia Flyersi peamänedžer ja praegune president Paul Holmgren usub, et tema kunagine alluv saaks mõne klubi tüürimisega väga hästi hakkama.

"Arvan, et see on selge tee, millel Chris liikumas," ütles Holmgren. "Ta on väga tark. Mõistab mängu kõigist, keda tunnen, kõige paremini. Tundub, et ta on valmis kannatlikult oma aega ootama ja end üles töötama. Ta ehitab endale liigaga töötades kindlat vundamenti. Minu arvates saab temast silmapaistev peamänedžer."

Kommentaarid