Penguins lõpetas hullumeelses mängus Capitalsi võiduseeria

Pittsburgh Penguinsi ja Washington Capitalsi vaheline vastasseis on tänavu endaga toonud palju väravaid ja enamasti vaid ühe meeskonna poolt. Põhiturniiri viimases kohtumises hullusid aga mõlemad ja Penguins katkestas 8-7 tulemusega Capitalsi 9-mängulise võiduseeria.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Pittsburghis peetud kohtumine kippus kiirelt minema samasse auku, kuhu eelmised kaks matši. Capitals jõudis kergelt 3-0 eduseisu. Alates teise kolmandiku 7. minutist hakkas aga midagi väga pöörast juhtuma.

Kris Letangita mänginud Penguins tegi 8-minutilise perioodi jooksul viis väravat ja asus ise kohtumist juhtuma. Viimastel nädalatel postide vahel väga kitsi olnud Braden Holtby mäng lõppes kiirelt ära. Viis tükki läksid sisse 26 pealeviskega ja tõrjete efektiivsuseks kujunes vaid 80.8%. Viimased paar, mis sisse läksid olid tema vaatevinklist ka juba päris koledad.

Hullumeelsel mängul oli aga veel paar pöörangut varuks. Pärast Penguinsi skoorimisspurti tegi omakorda Capitals kahe minutiga kaks ning mäng oli korraks viigis. Lõpuks pääsesid viimasele perioodile eduseisus siiski pingviinid, kui Jegveni Malkin vormistas ülekaalu väravaga karjääri 11. kübaratriki. Penguins polnud alates aastast 2000 ühel kolmandikul kuute väravat teinud.

"See oli hullumeelne mäng," tõdes Malkin, kellest rohkem kübaraid on Penguinsi särgis teinud vaid Mario Lemieux (40). "Alustasime aeglaselt ja see ei ole meie mäng. Endale seitse lasta on liiga palju. Peame jätkuvalt kaitsetsoonis paremini mängima ja mitte võtma halbu karistusi, nagu mina esimese vahetuse ajal. Tegu oli lõbusa kohtumisega. Lõbus ründajate, mitte väravavahtide jaoks."

Viimase kolmandiku alguses tegi mängu 1+3'ga lõpetanud Sidney Crosby kodumeeskonna edu ka uuesti kaheväravaliseks. Nüüd on siis kõik, võis mõelda. Aga ei. Kolmandiku keskel tõi 1+2 kirja saanud T.J. Oshie ülekaalu värav külalised ühe kaugusele ning 5:22 enne normaalaja lõppu viigistas Lars Eller oma õhtu teise tabamusega.

Kahe väravaga lõpetas kohtumise ka Conor Sheary, kes pani lisaaja 34. sekundil veidrale mängule veidra väravaga punkti.


Sheary sai lisaks väravale enda nimele ka ühe söödu. Kaitsjad Justin Schultz ja Trevor Daley tegid mõlemad vastavalt nelja ja kolme sööduga karjääri rekordid.

Penguins kasvatas tulemusega koduse punktiseeria 13 mängu peale. Neist on võidetud 12.


NHL-is kombineerisid kaks meeskonda viimati vähemalt 15 väravat 2011. aastal, kui Winnipeg Jets oli Philadelphia Flyersist 9-8 parem. Capitals jäi viimati pärast seitsme värava tegemist võiduta 1988. aastal, kui vastas oli samuti Penguins.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Kodumeeskond võitis mängleva kergusega kohtumise, kus alates 7. novembrist esimest korda uuesti jääl olnud Tyler Ennis 19 sekundiga skoori avas. Jack Eichel lisas omapoolt kaks ning Robin Lehner naases haigevoodist 31 tõrjega. Külaliste esitus oli sedavõrd kohutav, et kapten hakkas mänguvahendeid lõhkuma.


Boston Bruins 0 - 4 New York Islanders (tipphetked)

NHL-i juubelihooaeg läheb nüüd ajalukku ka kui esimene, mille käigus suutis Islanders Bostonist puhta väravaga pääseda. Thomas Greiss tegi 32 nullimängu, mis ühtlasi ka tema karjääri esimene võõrsilmängus. Nikolai Kuljomin oli kahe värava autoriks. Tuukka Raski õhtu lõppes 40 minutiga.

Detroit Red Wings 1 - 0 Montreal Canadiens (tipphetked)

Tundub, et Red Wings on endale tänavu leidnud juba kolmanda esikinda. Kollanokk Jared Coreau, kes viimases mängus pingviinide rünnakutele tublilt vastu seisis, tegi üllatuslikult teise stardi järjest ning jõudis karjääri kaheksandas mängus teise puhta paberini. Selleks pidi tegema 18 tõrjet. Võiduvärava tegi Thomas Vanek, kes viimase 11 kohtumise jooksul vaid korra nulli peale jäänud. Kirjas on 7+6.

Los Angeles Kings 1 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Ben Bishop korraldas endale kodumeeskonna esimese pealeviskega värava, ent suutis siiski omad aidata võiduni, mis LA-s alates 2009. aastast meeskonna jaoks esimene. Mõlemad meeskonnad said vahetult enne kohtumise algust väga halvad uudised. Kings jäi ilma Anže Kopitarist ja Lightning Victor Hedmanist. Martin Luther Kingi päeval osales pidulikul lahtiviskel NHL-i läbi aegade esimene mustanahaline mängija Willie O'Ree.


San Jose Sharks 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Ülekaaluka võiduga lõppenud kohtumises võiduvärava kirja saanud Brent Burns tõusis nende osas juba kordama karjääri rekordit. Teise kolmandiku 8. minutil sündinud ülekaalu värav on tema hooaja neljas võidutabamus. Oma kaks väravat viimastel minutitel teinud Jets on kaotanud neli mängu järjest, lastes kokku 19 väravat.


Edmonton Oilers 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Eelmises omavahelises vastasseisus alates 2011. aastast esimest korda normaalajal võidutsenud Oilers sai nüüd ka üle hulga aja esimese vähemalt kahe väravaga võidu. Viimane pärines 2009. aastast. Võiduväravaks osutus 2012. aasta drafti 3. ringi valiku Jujhar Khaira karjääri esimene tabamus.

Kommentaarid