Lundqvist mõistab, miks ta on pingile naelutatud

Eelmise nädala teisipäeval hooaja teise New Yorgi lahingu kaotanud Rangers on sellele vastanud kolme järjestikuse võiduga ja need kõik on tulnud varuväravavahi Antti Raantaga. Henrik Lundqvist on jäänud ootamatult kõrvaltvaatajaks, kuid rootslane mõistab, miks see nii on.

(foto: therangerzone.com)
Tänavu 20-st stardist 14 võitnud Lundqvist on kaotanud viis oma viimasest kaheksast mängust. Raanta on samas võitnud nüüd kokku kümnest stardist kaheksa. Kolmemängulise võiduseeria käigus on ta lasknud vaid ühe värava ja eile kerkis soomlane viimase 13 aasta jooksul klubi esimeseks puurilukuks, kes meeskonna järjestikuste nullimängudeni aidanud.

"Kui ta poleks nii hästi mänginud ja ma siin istuksin, siis oleks seda raske aktsepteerida," ütles Lundqvist nädalavahetusel olukorra kohta. "Praegu on aga meeskond kõige olulisem, mitte mina."



Viis korda liiga parima väravavahi nominentide hulka pääsenud ja 2012. aastal Vezina auhinna endale saanud Lundqvist on tänavu tõrjunud vaid 91.2%-lise efektiivsusega. Detsembris isegi alla 90%-ga. Ta on endale hooaja peale keskmiselt lasknud 2.55 väravat. Raanta numbrid on samal ajal 1.65 ja 94.3%.

"Antti on hetkel kahtlemata hästi mängimas ja väärib täna mänguaega," ütles meeskonna peatreener Alain Vigneault enne pühapäevast kohtumist New Jersey Devilsiga. "Henrik on nagu kõik meie mängijad, ta asetab meeskonna huvid enda omadest kõrgemalt ja pole kahtlustki, et Antti mängib hetkel hästi ning väärib mänguvõimalust."

Rangersi järgmine mäng on kavas homme Chicago Blackhawksiga, kelle Raanta eelmisel nädalal korra juba nulli peale jättis. Tundub tõenäoline, et Lundqvist jääb veel ka neljandaks mänguks pinki soojendama.

Kommentaarid