Islanders loobus Halaki teenetest

Sügiselt maailmakarikal Euroopa meeskonna finaali tüürinud Jaroslav Halaki karjäär New York Islandersis ja võimalik, et üldse NHL-is on ootamatult otsa saanud. 31-aastane puurilukk waive'iti täna klubi poolt pärast seda, kui peatreener Jack Capuano teda avalikult kritiseeris.

(foto: sportingnews.com)
Halak lasi eile Minnesota Wildi vastu 4-6 kaotusmängus 24 pealeviskega neli väravat.

"Jaro polnud üldse terav, ta lasi alguses paar pehmet väravat ja pidime siis võitlema, et mängu tagasi saada," ütles Capuano. "Vajame Jarolt paremat mängu. 24 pealeviskega nelja laskmine pole piisav."

Islandersi väravasuul on tänavu olnud korralik segadus, kuna satsis on hoitud kolme puurivahti. Lisaks Halakile Thomas Greissi ja Jean-Francois Berubet. Oktoobris kritiseeris olukorda tugevalt nii Halaki kui Berube agendina tegutsev Allan Walsh.


Peamänedžer Garth Snow on üritanud Halakist vabaneda, aga tema lepingule, mis neelab palgafondist kuni 2018. aasta suveni enda alla 4.5 miljoni, pole olnud ühtegi võtjat. Nii jäigi lõpuks temast vabanemiseks üle vaid waive'imine, millega kukutatakse kogenud puurivaht AHL-i. Seda juhul, kui nüüd keegi tasuta ka teda endale ei haara.

Halak on viimased seitse hooaega olnud liiga stabiilseimate väravavahtide hulgas, ent tänavu on ta mänguvorm kõvasti kukkunud. 20-st stardist on ta võitnud vaid kuus, lastes 3.23 väravat ja tõrjudes 90.4%-ga. Tema karjääri keskmised on 2.42 ja 91.6%.

NHL-is ligi 400 mängus osalenud slovakk on hooajast 2014/15 Islandersi hooaja võitude rekordi (38) ja pikima võiduseeria (11) omanik.

Kommentaarid