Robert Arrak liitus USA juuniorite tippliigaga

2017. aasta NHL-i drafti eelnimekirja mahtunud Robert Arrak on sel nädalal klubi vahetanud. 17-aastane ründaja liitus Cedar Rapids RoughRidersiga, kes mängib USA juuniorite tippliigas USHL-is, kust on mitmed mängijad unistuste liigasse valitud.

(foto: ridertownusa.com)
Minnesota osariigis Iowas baseeruv RoughRiders on USHL-i eelmise hooaja põhiturniiri võitja, kes 2005. aastal ka kogu kupatuse kinni pani. Tänavu ollakse aga 15 mängu järel veel võiduta. Ehk hooaega Espoo Bluesi U20 meeskonnas alustanud ja 11 mänguga seitsme punktini (2+5) jõudnud Arraku abi kulub kahtlemata marjaks ära.

Robertil peaks olema esimene võimalus teha debüüt reedel, mil RoughRiders külastab Dubuque Fightning Saintsi, kelle kasvandike hulka kuulub teiste seas Calgary Flamesi täht Johnny Gaudreau. Lisaks on sellest klubist NHL-i valitud ka Läti hoki noor täht Zemgus Girgensons.

2016. aasta NHL-i drafti avaringis said valituks rekordilised kümme USHL-i kasvandikku. Aasta varem püstitati rekord mängijate koguarvuga 37. Viimase kahe draftiga on RoughRidersist NHL-i valitud kokku neli mängijat.

RoughRidersi tuntuimaks kasvandikuks võib pidada Detroit Red Wingsi Justin Abdelkaderit, kes septembris ka USA koondist maailmakarikal esindas.

Kommentaarid