Blackhawks sai Leafsi vastu hakkama imelise tagasitulekuga

Hokimaailma vanasõna selle kohta, et ükski eduseis pole kindel, pidas läinud ööl Chicagos taas hästi paika. Kohalik Blackhawks leidis end Toronto Maple Leafsi vastu viimastel minutitel 2-4 kaotusseisust, kuid ometi päästis Joel Quenneville'i meeskond endale võidu.

(foto: Bill Smith/Getty Images)
Quenneville'i hoolealused kangutasid viimase kahe ja poole minutiga kaheväravalise kaotusseisu viigiks ning võidutsesid karistusvisete seerias.

Blackhawks asus kiirelt, neljandal minutil mängu juhtima, kui Artjom Anisimov täpne oli, kuid kodumeeskonna jaoks osutusid avakolmandiku lõpusekundid väga kurvaks, mil Tyler Bozak viigistas.

Teisel kolmandikul oli Leafsi aeg seis enda kasuks keerata. Seda tehti William Nylanderi ja James van Riemsdyki väravate toel. Esimene neist sündis ülekaalust ehk Blackhawks jätkab oma kohutavat karistuste surmamise seeriat. Külaliste kahe tabamuse vahele mahutas end teist mängu järjest skoorinud uustulnuk Tyler Motte.

Blackhawks võis end tunda minimaalse kaotusseisu juures veel kindlalt, aga kui Nylander kohe viimase perioodi alguses oma teise tegi, siis hakkas United Center aina vaiksemaks jääma ning Leafs asus rahulikult võidusadamasse kulgema. Ometi läks Mike Babcocki meeskonnal ei tea juba mitmes turvaline eduseis käest. Nii nagu on tänavu tavaks saanud.

Anisimov jõudis kolme väravasööduga lõpetanud Brian Campbelli kena läbimurde järel oma teiseni ning poolteist minutit enne lõppu tühja väravaga tegutsedes sahistas neljandat korda Frederik Anderseni võrku endine Leafsi mees Richard Panik. 26-aastane slovakk on nüüd tänavu kuue mänguga teinud kuus kolli ja kogunud kokku kaheksa punkti. Täpselt samad numbrid, mis mullu Blackhawksi särgis 30 mänguga.

"Tegime lõpus kaks eksimust," nentis Babcock kollapsi kohta "Me polnud üldse valvel. Tegu oli ka selgete eksimustega. Neid ei saa endale lubada!"

Karistusvisetel võidutses Blackhawks lõpuks 2-1. Enne seda läks raisku suurepärane võimalus mäng lisaajal ära otsustada. Seal saadi tervelt kaks korda ülekaalu proovida.


Vendade van Riemsdykide kohtumine jäi ära, kuna Blackhawksi kaitsemees Trevor pandi pärast reedest mängu ülakeha vigastusega vähemalt kuuks ajaks riiulile.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price pidi oma teises mängus tegema vaid 19 tõrjet. Bruins suutis kaheväravalise kaotusseisu viimase kolmandiku alguses minimaalseks teha, aga siis lasti endale kohe tobedalt vähemustest värav teha. Viimati alistati Canadiens põhihooajal kodus 2012. aastal. Canadiensi 9-mänguline võiduseeria on klubi ajaloo pikim.

Ottawa Senators 1 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning naases kindla esitusega võidurajale ja ei vajanud selleks isegi Ben Bishopit, kes tavaliselt oma endise koduklubi vastu alati hiilgab. Andrei Vasilevski lõpetas 27 tõrjega. Külalised panid ülekaalus neljas kaks ning skoorijate hulgas oli taas ka Alex Killorn, kes seni viie mängu peale vaid ühes barankat närima jäänud.

Detroit Red Wings 3 - 0 San Jose Sharks (tipphetked)

Mullu täiesti kohutava aasta teinud Jimmy Howard jõudis 30 tõrjega karjääri 23. nullimänguni ning on nüüd tänavu oma kahe esituse jooksul tõrjunud 63-st pealeviskest 62. Kahe värava eest hoolitses Gustav Nyquist, kes samuti pärast kehva aastat end uuesti ilmutamas. 24-aastasel rootslasel on kuue mänguga kirjas seitse silma (3+4).

Florida Panthers 5 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Pantrid liikusid võidule 27-aastasena oma esimesed kaks NHL-i väravat teinud Shane Harperi toel. Pikalt AHL-is mänginud Californiast pärit ründaja osales alles oma viiendas kõrgliiga mängus. Rünnakul mitmest mehest ilma jäänud Panthers toimetas selles kohtumises ka põlve ravima jäänud Jussi Jokinenita.

New Jersey Devils  2 - 1 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Wildi eelmise aasta drafti avaringi valik Oliver Eriksson Ek kerkis klubi ajaloos seitsmendaks debüüdil värava teinud mängijaks, kuid Bruce Boudreau meeskond ei suutnud võiduseeriat nelja peale venitada. P.A. Parenteau viigistas viimase kolmandiku keskel ja Taylor Hall tõi 29 sekundiga lisaajal võidu. Enne mängu avati Prudential Centeri ees Martin Brodeuri kuju.


Philadelphia Flyers 6 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Dave Hakstoli hoolealused mängisid endale suure võidu välja 0-2 kaotusseisust. Rongijuhtideks olid Jakub Voracek, kelle nimele jäi 2+1 ja Shayne Gostisbehere, kes jõudis oma hooaja esimese väravani, millele lisas veel kaks söödupunkti. Värava sai järjekordselt kirja ka Matt Read, kelle viiest tabamusest vaid Blackhawksi Panik seni parem olnud.

Washington Capitals 2 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin & Co võttis avakolmandikust kaasa päris turvalisena näinud 2-0 edu, aga Jimmy Vesey juhtimisel suutsid külalised end sellest august siiski võidule mängida. Vesey sai kirja oma hooaja teise ja kolmanda tabamuse. Capitals, kellel eelmisel hooajal päris pikalt oli probleeme mängu avavärava saamisega, on tänavu seni kõigis mängudes esimesena skoorinud. Viiest mängust on võidetud aga vaid kolm.

Nashville Predators 5 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Reedel Detroidist toidumürgitusega naasnud (süüdi olevat kanasupp) Predators suutis hõreda koosseisuga pingviine üllatada. 21-aastane Juuse Saros sai oma karjääri esimese võidu 34 tõrjega. Viktor Arvidsson ja Kevin Fiala skoorisid mõlemad kaks tükki.


Dallas Stars 0 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Vahepeal ligi nädala kodus istunud sinijakid tegid puhkusest nähtavasti täpselt õiged järeldused. Pärast kehva hooaja algust pandi järjestikustel päevadel kaks läänekonverentsi hiidu kotti. Sergei Bobrovski võttis 32 tõrjega karjääri 13. nullimängu. Venelasest sai ka klubi ajaloos esimene 100 võiduni jõudnud väravavaht.

Los Angeles Kings 4 - 3 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks rabeles 0-3 seisu pealt välja, päästes endale lisaaja 35 sekundit enne lõpusireeni, aga klubi ajaloo jooksul esmakordselt viie võiduga hooaja avamine jäi siiski ära. Dustin Brown hiilgas 1+2'ga ning karistusvisetel oli ainsana täpne Tanner Pearson, kes mängus jõudis ka oma hooaja neljanda väravani. Jonathan Quickist pikaks ajaks ilma jäänud Kings kaotas ka Jeff Zatkoffi ja nii tekkis huvitav olukord, kus AHL-is esindas klubi 22-aastane Jonah Imoo, kelle varumeheks oli tema isa Dusty, kes on ka meeskonna väravavahtide treener.

Calgary Flames 4 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Kodumeeskond suutis kaotusseisu 2-1 eduks pöörata, aga ometi jäi hooaja teine võit võtmata. David Perronist sai pärast 2002. aastat esimene Flamesi vastu kübara teinud Bluesi mängija. Külaliste poolelt jäi nulli peale vaid kuus väljakumängijat. Punases särgis hiilgas Kris Versteeg kahe väravaga ning eelmises kolmes matšis koosseisust välja jäetud Dennis Wideman naases kahe söödupunktiga.

Kommentaarid