Veel üks üllatus: Subban Nashville'i, Weber Montreali

Edmonton Oilers ja New Jersey Devils panid lumepalli veerema ning näib, et nüüd kogub see vaid hoogu juurde. Ka Montreal Canadiens ja Nashville Predators teatasid suurest vahetustehingust. P.K. Subban jätkab kantrimuusika pealinnas ning Shea Weber on edaspidi Canadiensi esikaitsja.

(foto: cbc.ca)
Subbani nime ümber on alates eelmisest nädalast kuulujuttude veskid kõvasti jahvatanud ja mõni on nende eest isegi trahvi saanud. Kuid Canadiensi peamänedžer Marc Bergevin kinnitas veel drafti ajal, et ta ei otsi 27-aastasele kaitsemehele kosilast.

Ometi on Canadiensi postripoiss nüüdseks teises klubis, lahkudes mängija mängija vastu tehingus. Kui mitte pidada kaasavaraks peagi 31-aastaseks saava Weberi hiiglaslikku lepingut, mis lõppeb alles aastal 2027 ja võtab palgafondist enda alla natuke vähem kui 7.9 miljonit dollarit.

Subbani leping lõppeb 2022. aastal ning selle keskmiseks töötasuks on üheksa miljonit.

Mõlemad kaitsetäkud lõpetasid tänavuse hooaja 51 punktiga ning ongi tegelikult pikemat aega juba liikunud praktiliselt sama tempoga.


Kaks aastat järjest Tähede mängu nädalavahetusel tugevaima pealeviske võistluse võitnud Weber on kogu karjääri jooksul 783-st põhihooaja mängust korjanud 443 punkti (166+277). 2013. aastal liiga parimaks kaitsjaks valitud, aga mitmete apsudega end tänavuse hooaja naljakaimate juhtumite videosse mänginud Subbanil on 434 matšiga kirjas 278 punkti (63+215).

"P.K. Subban on eliit tasemel ründav kaitsemees, kellel on tohutult head oskused ja nakkav energia, mis teeb Nashville Predatorsist parema meeskonna nüüd ja tulevikus. Temasuguse kaliibriga superstaaridest kaitsjad on haruldased ja oleme ülirõõmsad, et saime ta oma organisatsiooni lisada," kommenteeris tehingut Predatorsi kodulehel peamänedžer David Poile.

Weber, kes on alates hooajast 2008/09 enim väravaid (141) kirja saanud kaitsemees, annab Bergevini sõnul ka Canadiensile kõvasti juurde.

"Viisime täna lõpuni tehingu, mis muudab Canadiensi paremaks meeskonnaks. See oli üks raskemaid otsuseid, mis ma olen pidanud Montreal Canadiensi peamänedžerina tegema. Shea Weberi näol saame NHL-i tippkaitsja, kellel on tohutult head liidriomadused ja kes parandab meie kaitsjate gruppi ning ülekaalu meeskonda mitmeks aastaks," ütles Bergevin, kes samal ajal kiitis, edu soovides, kõvasti ka Subbanit.

Subban saabub uues särgis esimest korda Montreali 2. märtsil. Kaks kuud varem kohtuvad kaks satsi Nashville'is hooaja esimeses omavahelises vastasseisus.

Kommentaarid