Ryan Callahan jääb vigastuse tõttu maailmakarika mängudest eemale

Üllatuslikult USA maailmakarika koosseisust välja jäänud Phil Kessel võib karikavõidu järgsete pidustuste käigus uuesti unistada satsi mahtumisest. Tampa Bay Lightning teatas eile, et Ryan Callahan on käinud puusaoperatsioonil ja see tähendab tema jaoks 5-kuulist mängupausi.

(foto: bsccomment.com)
31-aastane ründaja, kes on USA koondises mänginud kahel OM-il, mahtus väikese üllatusena maailmakarika koosseisu. Täishooaegade arvestuses tegi ta 28 punktiga tänavu NHL-is oma halvima aasta. Seda vaid hooaeg pärast karjääri tippmargi (54 punkti) kordamist.

Kessel paugutas samal ajal Pittsburgh Penguinsi eest 26 kolli ja kogus 59 punkti. 22 punktiga oli ta playoffides oma meeskonna resultatiivseim mängija ning jäi karikamängude MVP valimisel ülinapilt Sidney Crosbyle alla.

Kuigi Kessel pole muidugi ainus kandidaat Callahani asendama. Teise suure nimena jäi USA koondisest välja Callahani klubikaaslane Tyler Johnson, kes oli mulluste playoffide üks parimaid. Küll oli aga tänavu hiilgusest üsna vähe järel, kui 69 põhihooaja matšiga tuli vaid 14 väravat ja 38 punkti.

Algselt koosseisu mitte mahtunud ameeriklastest kogus tänavu põhiturniiril enim punkte Kyle Okposo. 28-aastane ründaja jõudis karjääri paremuselt teise hooajani, korjates 64 silma (22+42).

Asendusmeest otsides võivad pilgud minna ka Bobby Ryani peale. Ottawa Senatorsi ründaja jäi Sotši OM-i meeskonnast napilt välja, kuid oli 2010. aasta hõbedases satsis. 56 punktiga (22+34) tegi ta tänavu oma viimaste aastate parima hooaja.

Lisaks jänkidele on vaja ka rootslastel üks uus meeskonnaliige välja mõelda. Paar nädalat tagasi selgus, et Alexander Steen peab maailmakarika õlavigastuse tõttu vahele jätma.

Kommentaarid