Panthers omandas Keith Yandle'i mängijaõigused

Frederik Anderseni Torontosse siirdumine ei olnud eile hilisõhtul ainus tähelepanuväärne vahetustehing. Ühega said omavahel hakkama ka New York Rangers ja Florida Panthers. Rangers loobus Keith Yandle'i mängijaõigustest.

(foto: usatoday.com)
Panthers andis 29-aastase kaitsja eest esialgu ära tänavuse drafti 6. ringi valiku. Kui vabaagentiks saava Yandle'iga õnnestub uus leping teha, siis lisandub paketti järgmise aasta drafti 4. ringi oma.

"Me poleks seda vahetustehingut teinud, kui me ei oleks kindlad, et jõuame kokkuleppeni ja saame ta oma süsteemi," ütles Panthersi peamänedžer Tom Rowe, nimetades tehingut riski väärt otsuseks.

Eelmise hooaja keskel New Yorki saabunud Yandle oli tänavu 47 punktiga (5+42) Rangersi resultatiivseim kaitsemees. Tegu tema karjääri seitsmenda vähemalt 40 silma toonud hooajaga.

Viimase kolme hooaja jooksul pole mitte ükski kaitsja Yandle'ist ülekaalus rohkem söödupunkte kogunud. Endine Arizona Coyotesi mees jagab 75-ga nende arvestuses esikohta Erik Karlssoniga.

Coyotes loobus Yandle'ist tehingus, mis viis teiste seas Anthony Duclairi kõrbesse.

Karjääri jooksul kaks korda Tähtede mängus osalenud ameeriklasel on lõppemas viieaastane leping, keskmise töötasuga 5.25 miljonit dollarit.

Lisaks vahetasid eile omanikku Jimmy Vesey õigused. Nashville'is mängimisest keeldunud noor ründaja kuulub nüüd Buffalo Sabresile. Kuigi tõenäoliselt kujuneb tehing lihtsalt drafti valiku raiskamiseks. Ära anti üks oma neljast 3. ringi valikust, mis tänavuseks draftiks kogutud. Vesey agent Peter Fish on teatanud, et tema klient kavatseb endiselt siiski augustis vabaagendina ringi vaadata.

Mõned päevad varem hankis Coyotes endale Alex Goligoski õigused. Dallas Stars sai nende eest drafti 5. ringi valiku.

Kommentaarid