Kings nimetas Anže Kopitari uueks kapteniks

Viimasel paaril nädalal on sahistatud, et Anže Kopitar võtab Dustin Brownilt üle Los Angeles Kingsi kapteniameti ning nüüd on see lüke ka ametlikuks saanud. 28-aastane sloveen kerkis klubi ajaloo 16. kapteniks. Browni pea kohale on samal tekkinud väga tume pilv.

(foto: Harry How/Getty Images)
Kogu senise 10-aastase karjääri LA-s veetnud Kopitaril on 764 põhihooaja matšiga kogunenud 684 punkti (243+441). Playoffides on 75 mänguga kirjas 64 silma (20+44).

Kolm aastat järjest, kaasa arvatud tänavu, Selke trofee nominentide hulka nimetatud Kopitar oli alates 2008. aastast Kingsi abikaptenite hulgas. Tänavu talvel sõlmis meeskonnas kahe Stanley karikavõiduni jõudnud ründaja klubiga 2024. aasta suveni kestva lepingu.


Brownist sai 2012. aastal alles teine ameeriklasest kapten, kes Stanley karika pea kohale tõstnud. Alates sellest ilusast hetkest on aga Kingsi 2003. aasta drafti avaringi valikul esitused väljakul aina halvemaks läinud. Tänavu sai ta kirja vaid 11 kolli ja 28 punkti. Viimased neli hooaega on tema kollanoka aasta kõrval ainsad, mil ta pole kätte saanud 30 punkti piiri.

31-aastane ründaja valiti meeskonna kapteniks 2008. aastal ning alles kaks suve tagasi anti talle liidriomaduste eest Mark Messier'i auhind. Tal on leping veel viieks hooajaks. Kuna Browni keskmine töötasu (5.875 miljonit) on vähese produktiivsuse juures väga kibe, siis võib arvata, et klubi üritab sellest vabaneda.

Kommentaarid