Islanders asub murdma 5. mängu needust

New York Islanders pole playoffides pärast 1993. aastat võitnud mitte ühtegi seeriat ja sellel on ka hea põhjus. Meeskond on seeria 5. mängus olnud justkui neetud. Täna üritatakse see murda võõrsil Florida Panthersi vastu peetavad kohtumises.

(foto: Getty Images)
Islanders võitis viimati mõne 5. mängu aastal 1987. Ajal, mil kaitses patrullis legendaarne Denis Potvin ja ründes oli üks ajaloo edukamaid väravakütte Mike Bossy. Philadelphia Flyersist oldi siis üle 2-1. Pärast seda on aga kaotatud koguni 11 5. mängu järjest!

Viimane 5. mäng läks meeskonnal aia taha aasta tagasi. Võõrsil mindi Washington Capitalsi vastu Josh Bailey väravast varakult juhtima, aga lõpuks tuldi saba jalge vahel ja 1-5 kaotus käes koju tagasi. Nii nagu tänavu oli ka siis seerias mängude seis 2-2. Rohkete vigastustega maadelnud meeskond võitles siis veel 7. mängu välja, aga edu seal ei saavutatud.

Seeria lõpptulemuse mõttes on 5. mäng väga oluline. Läbi aastate on 2-2 seisu pealt selle kohtumise võitja edenenud järgmisesse ringi 78.4% juhtudest. Seega on Islandersil hea võimalus lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. Tänane võit murraks 5. mängu needuse ning selle toel oleksid ka väga korralikud võimalused edeneda üle hulga aja järgmisesse ringi.

Islanders ja Panthers alustavad 5. mänguga tuleval ööl kell 3.

Kommentaarid