Datsjuk kinnitas lahkumissoovi

Detroit Red Wingsi fännid ärkasid pärast eilset playoffide pileti kindlustamist täna kindlasti väga hea tujuga, kuid tõenäoliselt asendub see nüüd matusemeeleoluga. Eelmisel nädalavahetusel õhku paisatud kuulujutt Pavel Datsjuki soovist NHL-ist lahkuda peab paika. Seda kinnitas venelane ise.

(foto: cbc.ca)
"Arvan, et lähen pärast seda hooaega koju," ütles Datsjuk täna ilmunud intervjuus. "Ma ei pruugi veel mängimist lõpetada, aga NHL-iga on kõik."

Kodumaal ootab suvel 38-aastaseks saavat ründajat teismeline tütar ja ega ta kerge südamega lahkumas ei ole.

Datsjuk lisas: "Tunnen end olukorra pärast halvasti. Vaadates tagasi, siis soovin, et oleksin 3-aastase lepingu asemel teinud aasta-aastalt pikeneva lepingu. Jäin eelmisel aastal paigale austusest Ilitchite perekonna (Red Wingsi omanikud) vastu. Ma ei taha meeskonda õnnetusse olukorda jätta. Aga kui saaksin seda uuesti teha, siis allkirjastaksin teistsuguse lepingu. Toona ma ei mõistnud seda veel."

Lahkumisega jätab Datsjuk lauale viis miljonit dollarit, mis ta oleks lepingu viimase hooajaga teeninud. Samas ei vabane kollektiivlepingu puhul paika pandud reeglite tõttu Red Wings tema keskmisest palgast, milleks on 7.5 miljonit.

Kommentaarid