Idakonverentsis ootab jagamist viimane playoffide koht ja Atlandi divisjoni tiitel

Uut nädalat saab alustada ühe hea ja ühe halva uudisega. Halb uudis on see, et põhiturniiri lõpuni jääb vaid kaks nädalat. Hea aga see, et kõige magusamad mängud alles pärast põhihooaja lõppu algavadki. Idakonverentsis on nende kahe nädala jooksul vaja ära jagada viimane playoffide koht ja Atlandi divisjoni tiitel.

(foto: Draw Hallowell/Getty Images)
Viimase pileti jagamine peaks jääma kahele meeskonnale. Nendeks on Philadelphia Flyers ja Detroit Red Wings. Vahe esimest wild-cardi kohta hoidva New York Islandersiga pole suur (4 punkti), aga saarlased alustavad hooaja lõpusirget nelja järjestikuse kodumänguga ning kaheksa järelejäänud kohtumise jooksul mängitakse võõrsil üldse vaid kaks korda. Usutavasti nokib Jack Capuano meeskond siiski playoffidesse pääsuks piisava arvu punkte ära.

Flyers saab samuti enamuse põhihooaja lõpust veeta kodupubliku ees. Kaheksast matšist viis on Wells Fargo Centeris. Ent näiteks Red Wingsi endaga tuleb veel võõrsil madistada.

(foto: scoresway.com)
Red Wings, kellel on üks matš rohkem peetud, peab enamuse ajast võõrsil mängima. Enne vägevat omavahelist kohtumist on võimalus panna konkurendile pinge peale, kuna sellele eelnev kalender on üsna soodne.

(foto: scoresway.com)
Flyersil on enne järgmise nädala keskel toimuvat lahingut selgelt kangemad vastased. Tulemused ei pruugi kannatada, kuid võtmematšile eelnevalt peab endast kõvasti andma, et lõpusirgel konkurendiga tempos püsida. See võib just selles kõige tähtsamas kohtumises saatuslikuks saada.

Üldises plaanis tuleb tunnistada, et mõlema võimalused on üsna võrdsed. Üht teisele eelistada on väga keeruline. Flyers on viimastel nädalatel olnud üks liiga parimaid, aga Red Wings on Red Wings ja Joe Louis Arena uksi ei panda kunagi enne playoffide algust lukku.

Heitlus Atlandi divisjonis tõotab tulla veidi sirgjoonelisem. Florida Panthers jahib oma ajaloo teist divisjoni esikohta, Tampa Bay Lightning loodab korjata oma kolmanda. Kuigi tõsi, kapten Steven Stamkos mainis hiljuti, et ega keegi otseselt divisjoni esikoha nimel ei mängi. Loeb vaid see, mida playoffides näitad. Kuid esimeseks küündimine on siiski tähtis playoffide asetuse näol.

Pantrid võitsid nädalavahetusel omavahelise vastasseisu ja see andis Gerard Gallanti meeskonnale kahepunktilise edu. Mõlema hooaeg jätkub nüüd kolme järjestikuse kodumänguga, kuid tervikuna on Panthersi kalender selgelt kergem. Vastu pole tulemas mitte ühtegi (tõenäolist) playoffidesse pääsevat meeskonda!

(foto: scoresway.com)
Stamkos & Co peavad kergemat sorti vastasseisude vahel tegema ühe New Yorgi tuuri.

(foto: scoresway.com)
Kui Panthersil mänguvorm täielikku vähikäiku ei tee, siis on raske uskuda, et esikoht käest antakse. Matemaatilised võimalused on muidugi veel ka Boston Bruinsil, aga vahe pantritega on hetkel viis punkti ja samuti on üks mäng rohkem peetud. Samas on aga teoorias võimalik ka see, et Bruins jääb üldse playoffidest välja ning Red Wings ja Flyers lähevad rõõmsalt koos lõpumängudele.

Kõige tõenäolisemad idakonverentsi playoffide avaringi paarid on Washington Capitals vs Philadelphia Flyers/Detroit Red Wings, Florida Panthers vs New York Islanders, Tampa Bay Lightning vs Boston Bruins, New York Rangers vs Pittsburgh Penguins.

Kommentaarid