Capitals oli Leafsiga hädas, aga sai siiski võidu kirja

Washington Capitals jätkab rahumeeli viimasel ajal tuttavaks saanud mustri rakendamist. Mängudes pingutatakse täpselt nii palju, kui võiduks on vaja. Ei rohkem, ega vähem. Seekord oli liiga liidril külas Toronto Maple Leafs, kes suutis korralikku vastupanu osutada.

(foto: Alex Brandon/AP Photo)
Leafs jäi avakolmandikuga 0-2 kaotusseisu ja tundus, et hakkab tulema enamvähem samasugune saun nagu mõni aeg tagasi Chicagos, kus lõpuks läks enda väravasse seitse tükki. Kuid Capitals ei olnud lammutustööst huvitatud. Taylor Chorney ja Aleksandr Ovetškini poolt pooleminutilise vahega tulnud väravad jäid pikalt kodumeeskonna ainsateks.

Capitals piirdus avakolmandikul vaid kuue pealeviskega ning jõudis sama arvuni ka teisel perioodil. Leafsi numbrid olid vastavalt 8 ja 14. Kohe teise kolmandiku alguses saadi ka esimene värav kirja, kui karjääri teises matšis osalenud Nikita Sošnikov oma esimese kolli tegi. 22-aastane venelane jõudis Torontosse eelmisel kevadel, kui ta pärast Moskva Oblasti Atlantist lahkumist Kanada klubiga kolmeaastase lepingu tegi.

Külalised said seisu viiki viimase kolmandiku 9. minutil. Sihile jõudis Colin Greening. Mike Babcocki meeskonnal oli hea hoog sees, aga kodumeeskond lasi siiski kiirelt purjed puruks. Vaid poolteist minutit pärast Greeningu tabamust viis Matt Niskanen ülekaalu väravaga Capitalsi uuesti ette ja 3-2 seis püsis lõpuni.

"Meil polnud väga palju energiat, ega võitlusvaimu täna," tunnistas Niskanen pärast mängu. "Oleme hetkel selle mängu osaga raskustes. Kuid võidame endiselt. Usun, et sisimas teame, et oleme palju paremad, kui välja näitame."

Võit aitas Barry Trotzi ajaloo üheksandaks enim võite omavaks peatreeneriks. 649. võiduga õnnestus jätta selja taha Ron Wilson, kelle viimane ametipost oli just Torontos.


Capitalsil on nüüd 63 mänguga kirjas kaks võitu rohkem, kui kogu mulluse hooajaga. Kodus on 33-st mängust võidetud 26 ja midagi sellist pole mitte kellelgi teisel vastu panna. Liiga parim ollakse ka kodus saadud punktide (54) osas.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 2 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Petr Mrazek oli Red Wingsi väravasuul tagasi, aga kube nähtavasti ei käranud päris nii nagu peaks. Artemi Panarin sai kirja kaks kolli ja Patrick Kane oli taas pidurdamatus hoos. 1+2'ga kasvatas ta oma hooaja punktisaagi 88 peale, mida on juba rohkem, kui mullusel Art Rossi trofee võitjal Jamie Bennil. Kolm silma korjas endale "Mootorite linnast" ka Brent Seabrook, kes lõpetas samuti 1+2'ga. Väravate sekka mahutas end ka Andrew Ladd, kes skooris viimati Blackhawksi särgis 2010. aasta finaalseeria 6. mängus. 31 tõrjet teinud Corey Crawford jõudis hooaja 34. võiduni ja sellega on löödud 2010/11 püstitatud isiklik tippmark.

Anaheim Ducks 3 - 2 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Alex Galchenyuk viis külalised kaks korda ette, aga üllatuspomm siiski ei lõhkenud. Algse kaotusseisu kustutas esimest korda Ducksi särgis jääl olnud Jamie McGinn. Karistusvisetel skooris ainsana Jakob Silfverberg, kes karjääri jooksul realiseerinud 62.1% oma üritustest. See on läbi aegade parim näitaja mängijate hulgas, kellel vähemalt 20 karistusviset kirjas. Ducks asub täna Arizona Coyotesi vastu püüdma klubi järjestikuste võitude rekordi kordust (10) ja kui see õnnestub, siis on laupäeval võimalus teha uus rekord palavalt armastatud LA Kingsi vastu.

Kommentaarid