Markus Granlundi karjäär jätkub Vancouveris

Vancouver Canucks ja Calgari Flames pole justkui kõige suuremad sõbrad, aga teist hooaega järjest on kaks rivaali saanud hakkama omavahelise vahetustehinguga. Canucks hankis Hunter Shinkaruki vastu endale Markus Granlundi.

(foto: calgarysun.com)
Vendadest Granlundidest noorem kolib ühest Kanada linnast teise, kaasas tänavu 31 mänguga kogutud seitse punkti (4+3).

2013. aasta drafti avaringi valik Shinkaruk saab samas liituda kodulinna klubiga. 21-aastane ründaja tegi novembris oma NHL-i debüüdi, ent playoffide lootuseid hellitav Canucks näeb aasta vanemas Granlundis küpsemat mängumeest.

"Ta on kahesuunaline mängija, keda saab igas olukorras kasutada ning erinevates kolmikutes ringi liigutada," iseloomustas Granlundi Canucksi peamänedžer Jim Benning.

Shinkaruk oli tänavu 21 tabamusega Canucksi AHL-is satsi edukaim väravakütt, aga klubi oli mures noore mängumehe arengu suhtes.

Benning lisas: "Vaatasime, kuidas ta väravaid teeb. NHL-is, kus mängijad on suuremad, tugevamad ja kiiremad, peab olema jõudu värava ees tegutsemiseks. Samuti on NHL-i headel väravaküttidel korralik pealevise."

Seni NHL-is 86 kohtumist kirja saanud Granlund on Benningu hinnangul end juba piisavalt kõrgliigas tõestanud.

Shinkaruk on tehingu üle ülirõõmus: "See on uskumatu. Olen väga elevil. Olen pikalt Flamesi fänn olnud ja nii kaua, kui mäletan on minu perekonnal Flamesi hooajapiletid olnud."

Oma lemmikmeeskonna särgi selgatõmbamise võimalust peab aga noor mängumees veel ootama. Flames on ta saatnud otse oma AHL-i satsi juurde. Sel tasemel on tal tänavu 45 mänguga 21 tabamuse kõrvale panna ka 18 väravasöötu.

Eelmisel hooajal hankis Canucks oma ühelt vihavaenalselt drafti 2. ringi valiku eest endise 1. ringi mehe Sven Bärtschi. Nii selle, kui ka tänavuse tehingu taga nähakse peamise arhitektina abimänedžeri John Weisbrodi, kes 2013. aasta detsembris Flamesi poolt vallandati.

Kommentaarid