Lightning lõpetas erakordses mängus koduse kaotuste jada

Pärast üheksat järjestikust võitu kodus ootamatult kaks mängu järjest kaotanud Tampa Bay Lightning oli läinud ööl Winnipeg Jetsi vastu lähedal kolmandale lüüasaamisele. Kuid seda suudeti siiski erakordses mängus vältida. Steven Stamkose karistusvise tõi 6-5 võidu.

(foto: Mike Carlson/The Associated Press)
Jon Cooperi meeskond tegi enda elu viimasel kolmandikul väga keeruliseks. Sinna mindi 3-1 eduseisuga. Enda väravad tehti kõik ära avakolmandiku viimaste minutitega. Täpsed olid Stamkos, Victor Hedman ja Jonathan Marchessault. Pärast pikka vigastuspausi kolmandat korda jääl olnud Ondrej Pavelec lasi kolm tükki vaid kaheksa pealeviskega.

Teisel kolmandikul avas külaliste skoori Tyler Myers, kuid tundus, et Jets sellega piirdubki. Ometi kasvas süües isu ja väikest ülekohut tundes tekkis hirmus soov tagasi teha. Jets mängis viimasel kolmandikul ilma peatreeneri Paul Maurice'i juhtnöörideta, sest ta saadeti pingi tagant minema. Nähtavasti said kohtunikud kõrbeda suutäie sõimu. Peatreeneri sobimatu käitumise eest määrati Jetsile teisel kolmandikul ka üks karistus. Maurice'i ajas närvi Bryan Little'i ära lõhkumine.

"Olin endast väljas, kuna töötan nende kuttidega iga päev," ütles Maurice. "Sa hoolid neist, nende abikaasadest, nende perekondadest. Bryan Little läks kaelaga röntgenisse ja tundub, et mina olen selle jõuvõtte tagajärgede üle rohkem mures kui keegi teine."

Lightning sai tänu Maurice'i plahvatamisele teise kolmandiku lõpus mängida ka 5 vs 3 ülekaalu. Siis jäi aga neljas värav veel tulemata. See jäeti viimase kolmandiku algusesse. Alex Killorn kasvatas vahe uuesti kolme peale. See oli aga Jetsi jaoks justkui viimane piisk karikas.

Mark Scheifele tegi ülekaalust värava ning kapten Andrew Ladd lisas kaks tükki, neist ühe vähemusest ja seis oli järsku viigis. Jets domineeris kolmandiku täielikult, olles pealevisetega üle 15-8 ja kui perioodist oli möödunud 14:40, siis mindi uskumatul kombel mängu ka juhtima. Mathieu Perreault realiseeris taas ära ühe ülekaalu olukorra.

"See oli lihtsalt üks väga veider mäng," tõdes pärast matši Cooper.

Kummaline kohtumine lõppes aga imekombel siiski Cooperi meeste jaoks võidukalt. Vaid 24 sekundit pärast kaotusseisu jäämist viigistas Nikita Kutšerov, lisaajal säras väravavaht Andrei Vasilevski ning karistusvisetel skooris lisaks Stamkosele ka Ryan Callahan.


Peatreeneri minema saatsime on üsna haruldane, aga huvitaval kombel on vähem kui nädala jooksul see nüüd kaks korda juhtunud. Florida Panthers lõpetas eelmisel laupäeval Nashville Predatorsi vastu ilma Gerard Gallantita.

Teised kohtumised

New York Islanders 2 - 3 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Frans Nielseni hiline värav rikkus ära selle, et kahe tabamuse autor Aleksandr Ovetškin oleks taas ühe mängu kangelane, aga Capitals sai siiski divisjonirivaali vastu tänavuse kolmanda võidu kätte. Lisaaja viimasel minutil skooris Justin Williams. Islanders piirdus vaid 22 pealeviskega. Teisel kolmandikul saadi neid ainult neli.

Pittsburgh Penguins 6 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Petr Mrazeki viimase aja ilus minek on päris julmalt ära lõpetatud. Teist mängu järjest toimetati tema selja taha viis tükki. Kaks neist tulid Phil Kesseli poolt. Võiduvärav läks Scott Wilsoni nimele. Alles oma karjääri 14. mängus osalenud ründaja on Beau Bennetti järel Penguinsi ajaloos teine mängumees, kelle esimene tabamus on kohe ka võiduvärav.

Toronto Maple Leafs 2 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Külalisi tabas külm dušš, kui Dion Phaneufi tehingus Ottawast üle tulnud Colin Greening uue klubi eest kaks ja pool minutit enne lõppu 2-2 viigi tegi, aga Alain Vigneault meeskond pigistas siiski võidu välja. 1+2'ga lõpetanud Mats Zuccarello on alates hooajast 2005/06 esimene Rangersi mängija, kes hooaja käigus ühe vastase vastu kolm vähemalt kolme punktiga mängu teinud. Kolm silma (kõik söödud) sai kirja ka J.T. Miller. Derick Brassard lõpetas kahe väravaga.

Ottawa Senators 4 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Senaatorid mängisid kaks eduseisu maha, ent said siiski võidu kätte. 30 tõrjega lõpetanud Craig Anderson on viimasel ajal kodupubliku ees olnud suurepärases hoos. Neli starti järjest on võiduga lõppenud ning keskmiselt on ta endale lasknud vaid 1.22 väravat.

Florida Panthers 1 - 2 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Jaromir Jagr jõudis läbi aegade väravaküttide edetabeli kolmandast kohast vaid ühe tabamuse kaugusele, aga võimalustevaesest kohtumisest ei õnnestunud pantritel võitu teenida. Meeskonnad said normaalajal kahe peale kirja vaid 33 pealeviset. Karistusvisetel jäid külalised peale 2-1. Jagr on nüüd läbi aegade ka neljas mängija, kes pärast oma 44. sünnipäeva väravani jõudnud.

St. Louis Blues 2 - 1 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Kogu hooaja käigus on räägitud, et Bluesil on endiselt tõsisest karikajahist midagi puudu, aga tuleb välja, et selleks oli justkui Jaden Schwartz. Pikalt laatsaretis olnud 23-aastane ründaja skooris pärast vigastuspausilt naasmist neljandas mängus kolmanda värava ning seekord oli see lisaaja võidutabamus. Kohtumise jooksul mänguaega 35:16 kogunud Drew Doughty püstitas selle osas uue Kingsi rekordi.

Nashville Predators 2 - 0 Boston Bruins (tipphetked)

Pärast vahepealset pausi ilmutas end taas vana hea tuttav Pekka Rinne. Soomlane teenis 29 tõrjega hooaja kolmanda puhta paberi. Võõrsilmängudes tänavu kõvasti mürgeldanud Bruins jäi esimest korda kodust eemal peetud kohtumises väravata.

Edmonton Oilers 2 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Oilers tegi avakolmandikul külaliste elu kibedaks, kui kaks korda vastaste eduseis kustutati, aga sellega sai kõik ilus ka läbi. Wild võitis John Torchetti juhendamisel kolmanda mängu järjest ning seda taas 5-2 skooriga. Mike Yeo nelja ja poole hooaja jooksul ei jõudnud meeskond kordagi seeriani, mille jooksul kolmes järjestikuses mängus vähemalt viis väravat kirja saadi, Wild on nüüd Edmontonist saanud kuus võitu järjest.

Arizona Coyotes 6 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Pärast kuuemängulist pausi Jason Spezza tagasi saanud Starsil jäi võiduks vormistamata kaks eduseisu. Lisaks satuti teisel kolmandikul kokku lõvikonservi söönud Max Domiga. 20-aastane ründaja pani 20 minutiga enda kontole 2+1. Mängu lõpuks oli kolme punktiga mees ka Martin Hanzal (1+2). Teist mängu järjest skooriti kuus kolli. Klubi sai viimati sellega hakkama 1995. aastal.

Vancouver Canucks 2 - 5 Anaheim Ducks (tipphetked)

Torchetti pisik on ka Canucksile külge jäänud, ainult et Willie Desjardins'i meeskond on 2-5 skooriga kaotanud kolm matši järjest. Mõlemad meeskonnad jätsid püssirohu viimaseks kolmandikuks. Seal tuli viis väravat. Kuna Kings pidi St. Louisis leppima vaid ühe punktiga, siis on kahe Vaikse ookeani divisjoni gigandi vahel nüüd vaid kaks silma.

Kommentaarid