Kings kostitas Bruinsit üheksa väravaga

Viimasest kümnest mängust kaheksas endale punktilisa teeninud Boston Bruins oli läinud ööl tunnistajaks oma seeria päris karmile lõpule. Milan Lucic oli koos uute kamraadidega Bostonis tagasi ning sealt viidi ära koguni 9-2 skooriga võit.

(foto: foxsports.com)
Kohaliku rahva lemmik Lucic, keda hea sõna ja videoga meenutati, pani samuti skoorimisel käe külge ning lõpuks kukkus nii välja, et kõik väravad tulid erinevatelt mängijatelt. Viimase 20 aasta jooksul juhtus alles neljandat korda see, et nii palju erinevaid nägusid väravarõõmu said tunda. Kuigi mängu algus vihjas hoopis vastupidisele.

Bruins alustas tugevalt, omades mitmeid häid võimalusi ning 6. minuti alguses pääseti Brad Marchandi ülekaalu väravast ka ette. 27-aastane ründaja on viimase kümne kohtumise jooksul tabamuseta jäänud vaid korra.

Samas pääsesid aga ikkagi külalised esimesele puhkepausile eduseisuga. Jeff Carter toimetas omalt poolt postide vahele samuti ülekaalu värava ning 16 sekundit enne perioodi lõppu oli täpne Marian Gaborik.

Teine kolmandik oli Claude Julieni meeskonna jaoks üks tõeline 20-minutiline õudus. Seal lasti enda väravale 21 pealeviset ning ka neli väravat. Täpsed olid Andy Andreoff, Drew Doughty, Dwight King ja Trevor Lewis. Mängu lõpuks lasi Bruins endale koguni 57 pealeviset. Meeskonna kaitse oli sedavõrd auklik viimati 1965. aastal.

Viimane periood algas Lucici väravaga ning külaliste poolelt olid täpsed ka Luke Schenn ja Dustin Brown. Nende tabamuste vahele mahutas end Bruinsi teisega Tyler Randell.

"Meid häbistati täielikult," tunnistas Bruinsi kapten Zdeno Chara pärast mängu. "Ilmselgelt mängisid nad hästi, aga me polnud ligilähedalgi sellele mängule, mida pidime mängima."

Bruins lasi viimati üheksa väravat 2008. aastal. Aasta varem oli viimane kodumäng, kus vastane sedavõrd halastamatult tegutses.


Kings oli teises võõrsilmängus järjest värava ees suurepärases hoos. Eelmises matšis alistati Arizona Coyotes 6-2.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 7 Florida Panthers (tipphetked)

Viimasel ajal skoorimisega raskustes olnud Sabres sai kahurid taas pommitama, ent kaitse vedas alt. Juba teise kolmandiku esimesel minutil terendas ees 0-4 auk. Sealt jõuti Sam Reinharti ülekaalu tabamustega veel kahe kaugusele, aga pantrid jätkasid siiski oma edukat seeriat. Buffalos tuntakse end päris koduselt, viimasest kümnest on võidetud kaheksa ja normaalaja jooksul pole selle seeria käigus kordagi kaotatud. Kuigi tõsi, kodumeeskond seekord väikese moraalse võidu sai, kui Evander Kane kehastus Evander Holyfieldiks, võttis Alex Petrovici tervelt kolm korda tantsule ja oli kõigil juhtudel ka vastasest parem.

Philadelphia Flyers 1 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Shayne Gostisbehere pikendas oma punktiseeria üheksa peale, aga Flyers ei saanud kogu kohtumise käigus külalistele ligilähedalegi. Ducks oli juba avakolmandikul pealevisetega 15-5 üle ning võttis sealt ka Rickard Rakelli tabamustega 2-0 eduseisu. Frederik Anderseni nullimäng rikuti alles kuus minutit enne lõppu Wayne Simmondsi ülekaalu väravaga.

Columbus Blue Jackets 2 - 3 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Joonas Korpisalo tegi 44 tõrjega superesituse, aga noor soomlane ei suutnud siiski sinijakke võidule aidata. Islanders kasvatas liiga karistusvisete võitude rekordi 68 peale. Frans Nielsen jõudis oma karjääri 42. karistusvisete väravaga jagama rekordit Radim Vrbataga.

Montreal Canadiens 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Hea õnne tooja Tomaš Plekanec skooris kaks tükki ning Canadiens jõudis kolmanda järjestikuse võiduni. Ehk annab see võimaluse hooajast taas midagi loota. Kuigi Carey Price'ist pole endiselt ei kippu ega kõppu.

New Jersey Devils 2 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Devils jättis vastastele vaid 20 pealeviset ning võitis viimasest viiest kodumängust neljanda. Seda õhtul, mil Martin Brodeuri #30 Prudential Centeri lae alla saadeti.


St. Louis Blues 1 - 2 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Unine Blues sai kirja vaid 22 pealeviset ning Jets võitis viimase 13 omavahelise kohtumise käigus alles kolmanda mängu. Karistusvisetel skooris ainsana Mark Scheifele.

Nashville Predators 3 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Tuleb välja, et Capitals võib võita isegi siis, kui nii Aleksandr Ovetškin kui ka Braden Holtby üsna silmapaistmatult tegutsevad. Õhtujuhiks kujunes 1+2'ga lõpetanud Marcus Johansson. Vastasleeris möllas teine rootslane Filip Forsberg kahe väravaga, ent kaotuse võib vist taas Pekka Rinne hingele panna. Soomlane lükkas 22-st pealeviskest kõrvale vaid 18.

Minnesota Wild 3 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Wild tuli avakolmandikult välja 2-1 eduseisuga, aga võitmine on meeskonna jaoks hetkel nagu mingisugune paha koht, kuhu minna ei taheta. Lisaajal sai külaliste kangelaseks John Klingberg, kellel viimase kolme mängu jooksul kirjas nüüd kaks lisaajaväravat. Kokku on tal neid neli ning sellega on ta klubi ajaloos esimene nelja lisaajaväravani jõudnud kaitsemees.

Chicago Blackhawks 0 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Blackhawksil jäi Artemi Panarin koosseisust välja ning kodus tuli tänavu teist korda baranka. Martin Jones tegi hooaja viiendaks nullimänguks 33 tõrjet. Sharks on võõrsilmängude arvestuses 28-st mängust 18 võitmisega läänekonverentsi parim meeskond. Kuid halb uudis on see, et nädala lõpus tuleb koju naasta.

Colorado Avalanche 1 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Patrick Roy meeskond suutis ei tea juba mitmendat korda pärast eduseisu pääsemist kaotada. Francois Beauchemin viis kodumeeskonna teisel kolmandikul ette. Canucks sai rünnaku uuesti käima pärast kolmemängulist seeriat, mille käigus kõigis kohtumistes jäädi vaid ühe peale.

Calgary Flames 4 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Johnny Gaudreau ja Sean Monahan olid meeste seas, kelle Flamesi peatreener Bob Hartley kehva hommikuse treeningu pärast koosseisust välja jättis (Super Bowli pühapäev läks pikale?), aga Leafs murti siiski maha. Neli väravat saadi James Reimeri vastu vaid 22 pealeviskega. Nende hulgas oli ka üks vähemusest tulnud tabamus, millega Markus Grandlund 10. minutil mänguskoori avas.

Kommentaarid