John Scotti Tähtede mängu seiklus lõppes võidu ja MVP nimetusega

Suure naljana alanud ettevõtmine hääletada John Scott tänavusele NHL-i Tähtede mängule lõppes ühe hokiajaloo lahedaima õhtuga. 33-aastane "politseinik" näitas kõigile, et oskab korralikult hokit mängida ja aitas oma meeskonna võidule, teenides ühtlasi kohtumise kõige väärtuslikuma mängija nimetuse.

(foto: Brian Babineau/Getty Images)
Scott ja tema Vaikse ookeani divisjoni kamraadid alistasid finaalis Atlandi divisjoni 1-0. Tõeliseks väravavahtide šõuks kujunenud matšis skooris ainsana Corey Perry. Vaikse ookeani meeskonna väravavahtide duo Jonathan Quick - John Gibson tegi kahe peale nullimängus 17 tõrjet. Võimalik, et esimest korda üldse ajaloo jooksul said ka puurivahid Tähtede mängus staari staatust nautida. Suurepäraseid tõrjeid nägi juba ka esimestes mängudes.

Vaikse ookeani divisjoni meeskond alistas poolfinaalis Kesk divisjoni 9-6 ja Atlandi divisjoni meeskond Metro divisjoni 4-3. Scott skooris kohe oma esimese vahetuse käigus ning lisas sellele tabamusele hiljem veel ühe. Sellega on tal nüüd Tähtede mängust kirjas rohkem väravaid kui näiteks Sidney Crosbyl. Kahe tabamusega lõpetasid ka Taylor Hall ja Daniel Sedin. Samuti sai Scott seal rahvale veidi oma leivanumbrit näidata.


Vastasmeeskonna pooled tabamused tulid võõrustaja klubi Nashville Predatorsi mängijatelt. James Neal oli kahe väravaga kõige edukam. Selles kohtumises nähti ära ka Tähtede mängu ajaloo esimene tühja väravasse läinud tabamus. See tuli Drew Doughty poolt. Samuti oli seal alates 2000. aastast esimene Tähtede mängus määratud karistus, mis läks mängu venitamise eest Pekka Rinnele.


Õhtu avanud Atlandi ja Metro matšis läks viimane kohtumist kolm korda juhtima, ent oma favoriidi staatust ei suudetud siiski õigustada. Suurepärases hoos oli Detroit Red Wingsi kollanokk Dylan Larkin, kes oli söötjana osaline kolmes Atlandi meeskonna väravas. Võidu tabamus tuli veidi rohkem kui neli ja pool minutit enne lõppu P.K. Subbani poolt. Skoorijate sekka mahutas end ka pärast 12-aastast pausi Tähtede mängule valitud Jaromir Jagr, kes tegi oma esimesi suuri tegusid juba siis, kui 11 tänavuses mängus osalenut polnud veel sündinudki.


Uue formaadiga Tähtede mäng täitis oma eesmärgi 100%-liselt. Divisjonide vaheline heitlus ning miljonidollariline auhinnapott pani meeskonnad võidu peale mängima ning nalja tegemine jäi tahaplaanile. Väravavahid üritasid reaalselt igat pealeviset peatada ning mõne tõrje võiks isegi hooaja TOP 10 videosse panna.


Õhtu suurim täht ja võitja oli aga loomulikult Scott. Karjääri jooksul oma rolli perfektselt täitnud mängumees näitas teda üritusest eemale jätta tahtnud liiga juhtidele koha kätte ning sai nädalavahetuse käigus endale rohkelt fänne juurde. Südameid sai võidetud lausa nii palju, et kiiver, mida kandes ta kaks väravat skooris, läheb isegi jäähoki Kuulsuste Halli.



"Ma poleks eales uskunud, et Tähtede mängule jõuan ja fännid mind sedamoodi toetavad," tunnistas Scott pärast mängu. "Kahe värava skoorimist ei suuda ma isegi sõnadega kirjeldada. Sellist stsenaariumit ei saa ette kirjutada. Tõeliselt uskumatu, kuidas kõik juhtus."

Kommentaarid