Talveklassik lõppes Canadiensi kindla võiduga

Vana aasta päris kohutava vormiga lõpetanud Montreal Canadiens alustas uut suurepärase võiduga. Ajaloo kaheksandas talveklassikus oldi Boston Bruinsist parem 5-1. Võidu eest saadud kaks punkti aitasid Michel Therrieni meeskonna uuesti tagasi ka Atlandi divisjoni tippu.

(foto: Maddie Meyer/Getty Images)
Kahe tulise rivaali läbi aegade 910. omavahelises kohtumises avati skoor juba teise minuti alguses. Ründetsoonis lahtiviske võitnud David Desharnais sättis end pärast seda värava alla ning oli õigel ajal õiges kohas.

Vaatamata särtsakale algusele jäi avakolmandikul väravalisa aga tulemata. Bruins alustas kohtumist üldse ülimalt kehvalt, kui Canadiensi 14 väravale läinud pealeviskele suudeti vastu panna vaid kolm. Kokku olid üritused avakolmandikul Kanada klubi kasuks 27-4. Nähtavasti oli mängu alguses õhus olnud viis plusskraadi Claude Julieni meeskonna jaoks kas siis liiga külm või soe temperatuur.

Oma ajaloo teises talveklassikus osalenud Bruins mängis teisel kolmandikul palju korralikumalt, kui Mike Condoni väravale paugutati 14 viset, aga jätkuvalt oli värava ees efektiivsem Canadiens. Paul Byron tegi teise minuti täitumisel 2-0 ning alates 22. novembrist esimest korda jääl olnud Brendan Gallagher 2:40 enne perioodi lõppu 3-0. Pärast seda jätkus veel aega Condoni supertõrjeks.


Tänavuse talveklassiku mängupaigast, New England Patriotsi kodust Gillette staadionist vaid lühikese autosõidu kaugusel sündinud väravavaht lõpetas mängu 27 tõrjega, kuigi puhta paberiga siiski ei pääsenud. Selle rikkus viimase kolmandiku 4. minutil Matt Beleskey. Bruinsil oli veel piisavalt aega tagasitulekuks, ent välimängud on kodumeeskondade jaoks omamoodi neetud. Nüüdseks on neid kokku olnud 16 ja külalised on neist võitnud 12.

Canadiens sai viimasel kolmandikul kirja vaid viis väravale läinud pealeviset, aga Tuukka Raski seljatagune tehti sellest hoolimata veel kaks korda prügiseks. Kapten Max Pacioretty jõudis hooaja 16. kollini ning Byronist sai talveklassiku ajaloos neljas ühes mängus kaks väravat skoorinud mängija.

Kohtumist kohapeal jälginud 67 246-st inimesest enamus läksid koju kurvalt, kuid võimalik, et ka Canadiensi fännid endale suurt rõõmustamist ei luba. Seni pole mitte ükski talveklassiku võitnud meeskond samal hooajal Stanley karikat endale saanud.


Sel nädalal peeti talveklassiku raames ka traditsiooniline legendide mäng ja ajaloo esimene naiste kohtumine. Legendide heitlus lahenes pärast karistusviskeid Bruinsi 5-4 võiduga. Naiste mängus tegid Boston Pride ja Montreal Canadiennes 1-1 viigi.

Kommentaarid