Ründajate vahetus: Hagelin Pittsburghi, Perron Anaheimi

Tänaseks on kõik meeskonnad põhihooaja selgroo murdnud. Viimasena tegi eile oma 42. matši Philadelphia Flyers. Hooaja esimese poole ühed suurimad pettumused on kahtlemata Pittsburgh Penguins ja Anaheim Ducks. Seda eriti väravate osas. Nüüd on omavahelise vahetustehinguga edurivi värskendatud.

(foto: tsn.ca)
Carl Hagelin on edaspidi Penguinsi mees ning David Perron Ducksi oma. Kaasavarana siirdus Anaheimi veel ka Adam Clendening. Väidetavalt olid klubid ründajate vahetamist arutanud juba kaks kuud ja nüüd selle nädala keskel saavutati lõpuks üksmeel.

Hagerlin, kes alles suvel New York Rangersist Anaheimi siirdus, on tänavu 43 kohtumisega teinud ainult neli väravat ja saanud kirja 12 punkti. Perron, kelle jaoks Ducks viimase nelja hooaja jooksul neljas erinev klubi, istub samuti nelja tabamuse peal. Punkte on aga tulnud tsipakene rohkem (16).

Usutakse, et mõlemad mängijad lõikavad keskkonnavahetusest kasu. Mõlema klubi jaoks oli eeldatavasti tehingu puhul mõtteis ka raha säästmine.

Perronist saab suvel vabaagent ja vaatamata üsna tagasihoidlikule tootlikusele ootab 27-aastast ründajat ees palgatõus. Usutavasti ei kavatsenud Penguins talle uut lepingut pakkuda ning vaevalt, et ka Ducks seda teeb. Tänavu makstakse talle 4.5 miljonit dollarit ning keskmiseks töötasuks on 3.8 milli. Hagelini keskmiseks palgaks on neli miljonit ning kuna uus leping sai tehtud alles enne tänavuse hooaja algust, siis ei pea tema pikenduse pärast kuni 2019. aasta suveni pead vaevama.

Clendening on 23-aastane kaitsja, kes Chicago Blackhawksi endine drafti 2. ringi valik. Viimaste aastate jooksul on ta aga hakanud käest kätte käima. Blackhawks loovutas ta eelmise aasta alguses Vancouver Canucksile. Sealt jõudis ta suvel Pittsburghi. Ameeriklasel on käsil omamoodi huvitav seeria. Kui ta pääseks tänavu Ducksi eest väljakule nii NHL-is kui AHL-is, siis oleks ta kahe hooaja jooksul kokku esindanud kaheksat meeskonda!

Olgugi, et Hagelinist loobumist kavandas Ducks juba enamvähem vahetult pärast seda, kui ta hangiti, siis tuli see paljudele ikkagi üllatusena. Eriti halva üllatusena ühele Ducksi fännile, kes sai just vahetustehingu päeval kätte rootslase särgi.


Sellel juhtumil on aga siiski õnnelik lõpp. Klubi pakkus koheselt enda kulu ja kirjadega ümbervahetamise võimalust.

Kommentaarid