Jonathan Drouin soovib Tampast lahkuda

2013. aasta drafti 3. valiku Jonathan Drouini agent Allan Walsh paiskas täna õhku pommuudise - tema klient soovib Tampa Bay Lightningust lahkuda! Soov sai avalikustatud pärast seda, kui 20-aastane ründetuus AHL-i saadeti.

(foto: Mark LoMoglio/Icon Sportswire)
Walsh teatas meediale: "Jonathan Drouini eest kõneledes palusin novembris Tampa Bay Lightningult klubivahetust. Me pole enne tänast avalikkusele selle kohta mitte ühtegi sõna öelnud. See on kõigi huvides, et Jonathanil lubataks lahkuda ja ta saaks hokit mängida. Olgu aga selge see, et Jonathanile meeldib mängida fännidele Tampas, talle meeldivad meeskonnakaaslased ja mitmed organisatsiooniga seotud inimesed on teda hästi kohelnud. Tema siiraks kavatsuseks oli mängida mitmeid aastaid Tampas."

Drouin tegi mullu NHL-is oma debüüti ja kogus põhiturniiril 70 kohtumisega 32 silma (4+28). Kuid playoffides lasti ta jääle vaid kuues kohtumises ning seoses sellega läksid liikvele jutud võimalikust riiust tema ning peatreeneri Jon Cooperi vahel. Väidetavalt ei meeldinud Cooperile noore mängumehe kehv kaitsetöö.

Tänavust hooaega alustas Drouin suurepäraselt, kui esimese viie mänguga tuli kuus punkti, aga nendele on hiljem järgnenud vaid kaks. Probleeme on olnud tervisega ning jätkuvalt ka mänguajaga. Kolmapäeval oli ta pärast kolmenädalast vigastuspausi uuesti koosseisus tagasi, ent 2-5 kaotusmäng New York Rangersile lõppes -2 efektiivsusnäitajaga, mis nähtavasti oli Cooperi jaoks viimane piisk.

Lightning teatas eile, et Drouin on saadetud AHL-i. Hiljem nähti teda pahasena treeningult lahkumas.

Olukord on väga intrigeeriv. Lightning oleks Drouinist loobudes saanud vastu kindlasti magusa kauba, ent avalik lahkumissoov kindlasti vähendab ta väärtust. Kuid vaevalt et peamänedžer Steve Yzerman talendika mängija soodsalt ära kingib. Samas on ka rahulolematut mängijat raske klubis hoida.

Kommentaarid