Jahmatavad üleminekud: Johansen Nashville'i, Lecavalier LA-sse

Mängijateturg on tänavusel hooajal olnud väga vaikne, aga kolmapäeval tehtud tehingud annavad nüüd jutuainet pikemaks ajaks. Columbus Blue Jackets loovutas Ryan Johanseni Nashville Predatorsile ning Philadelphia Flyers saatis Vincent Lecavalier LA-sse.

(foto: Jamie Sabau/Getty Images)
Johansenile otsiti uut klubi juba alates detsembri keskpaigast, kuid jahmatav on see, kuidas ja kuhu ta lõpuks maandus. Nashville'i näol on maandumispaik loogiline, kuna Predators on pikemat aega endale esitsentrit otsinud, kuid Johanseni eest anti ära üks kogu liiga lootustandvamaid kaitsjaid Seth Jones. Aga eks tähtmängijaid niisama pähklite eest ei saagi.

2013. aasta drafti 4. valik Jones on mängija, kelle abil loodab Jackets parandada kaitset, mis osutunud tänavu kogu liiga halvimaks. 41 mänguga on endale keskmiselt sisse imetud 3.17 väravat.

Kolm aastat varem samuti 4. valituks osutunud Johansen asub teravdama rünnakut meeskonnal, kellel pärast 40 kohtumist kaks resultatiivseimat mängijat kaitsemehed Shea Weber ja Roman Josi.

Seejuures, ei ole üleminek küsimusteta ka Jacketsi jaoks. Jonesist saab suvel piiratud vabaagent. Johanseni leping, mis päris vaevaliselt tuli, kehtib aga 2017. aasta suveni.

Teine vahetustehing oli mõlema poole jaoks veidi vähem pead vaevav. Flyers saatis koos Lecavalier'ga California päikese alla Luke Schenni. Vastu tuli Jordan Weal ja drafti 3. ringi valik. Seejuures jättis Flyers mõlema mehe palgast 50% enda kanda. See olevat olnud tehingu võtmekohaks.

Flyers vabanes Lecavalier näol mängumehest, keda juba eelmisel hooajal kangesti minema kupatada sooviti. Endine superstaar on tänavu NHL-is väljakul käinud ainult seitsmes kohtumises, kust kirjas üks söödupunkt. Samuti polnud meeskonnas õiget kohta Schennil, kellel kogunes 29 matši ning viis punkti (2+3).

Tehingule aitas kaasa ka tõsiasi, et Lecavalier on otsustanud hooaja lõpus kepi nurka visata. Schennil on käsil lepingu viimane aasta ning võimalik, et ka tema tegelikkuses Kingsi pikema aja plaanidesse ei kuulu.

Flyers saab lisaks soovimatutest mängijatest vabanemisele veidi palgaruumi juurde. Samuti Weali näol üsna intrigeeriva mängumehe. 23-aastane ründaja oli mullu AHL-i playoffide resultatiivseim mees ning on üldse madalamal tasemel vastastele päris palju kurja teinud - 221 mänguga 173 punkti (58+115). Kingsi eest sai ta tänavu kümme mängu proovida, kuid jäi nendes nulli peale.

Kommentaarid