Jagri väravad tõid Panthersile järjekordse võidu

Florida Panthersil läks mullu kaks kuud aega, et teenida oma hooaja üheksas võit. Tänavu on nüüd mõnenädalase perioodi jooksul võidetud üheksa mängu järjest. Viimane saadi läinud ööl kätte tänu Jaromir Jagri väravatele, mille toel alistati Minnesota Wild 2-1.

(foto: foxsports.com)
Mulletit tagasi kasvatav elav legend avas mänguskoori juba 27. sekundil ning aitas hiljem viimasel kolmandikul oivalise randmekaga 1-1 viigiseisu murda. Kogu kohtumise jooksul läksidki ainult kaks tema pealevisetest Devan Dubnyki väravale. Perfektne töö!

Karjääri 734. ja 735. värav tulid pärast mängu, mille järgselt Jagr oli enda vähese panuse pärast väga pahane. "Olin oma mängus pettunud ja tahtsin täna kindla peale paremini esineda," tunnistas 43-aastane tšehh, kes jõudis läbi aegade väravaküttide edetabeli 3. kohast kuue tabamuse kaugusele.

Wild sai kohe teise kolmandiku alguses Jason Zuckeri väravast viigi kätte, ent Al Montoya tegutses Roberto Luongo asemel suurepäraselt. 30-aastane puurivaht lõpetas 39 tõrjega ning võttis oma karjääri parimat kordava neljanda järjestikuse võidu. Seejuures on ta karjääri jooksul võitnud kõik Wildi vastu tehtud viis kohtumist.

Wildi peatreener Mike Yeo, kes on 17 kuud noorem kui Jagr (!), hindas oma meeskonna esitust üheks hooaja parimaks võõrsil peetud mänguks, kuid jäi kiruma realiseerimata võimalusi.

Samuti tunnistas Panthersi boss Gerard Gallant, et seekord pääseti tänu hokijumalale: "Praeguse seeria käigus on olnud vastas nii mõnigi kange meeskond. Minu hinnangul olime enne tänast kõigist mänguliselt paremad."


Panthers on tänavu neljas meeskond, kes saanud hakkama 9-mängulise võiduseeriaga. Nende kõrval on ka Montreal Canadiens, Washington Capitals ja New York Rangers.

Teised kohtumised

New York Islanders 6 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Starsile läks tänavu esimest korda kirja teine järjestikune kaotus pärast seda, kui avakolmandikul eduseis kaks korda käest libises. Mängus toimus pööre teise kolmandiku alguses, mil Jason Demers oma meeskonna ülekaalu ajal viieminutilise karistuse võttis. Islanders lõpetas kolmandiku kolme vastuseta väravaga. Viimasel kolmandikul hullas Valeri Nitšuškin kahe tabamusega, aga külalised lasid ühe veel vähemusest ning see Cal Clutterbucki mängu teine koll jäigi lõpuks võiduväravaks. Kahe väravaga mees oli ka Kyle Okposo.

Chicago Blackhawks 3 - 0 Ottawa Senators (tipphetked)

26 tõrjet teinud Corey Crawfordist sai alates hooajast 2009/10 esimene Blackhawksi väravavaht, kes ühe hooaja käigus vähemalt kuues mängus oma seljataguse puhtana hoidnud ning senaatorite vastu tuli kodus seitsmes järjestikune võit. Mängueelselt austati Patrick Kane'i tänavuse rekordilise punktiseeria eest ning selle järgselt läks ühe sööduga kotti hooaja 57 punkt. Keset mängu teatas Blackhawks ka ühest vahetustehingust. Torontost toodi ära Richard Panik ja vastu anti Jeremy Morin. 24-aastasest ründajast loobuti 13 kuu jooksul juba teist korda.

Anaheim Ducks 4 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Ducks pani ülekaalus kahest kaks ning jättis külalistele vaid 20 pealeviset. Seejuures on Jets üldse tänavu enim ülekaalu väravaid laskev meeskond. Neid on 39 mängu jooksul olnud 35 ehk peaaegu keskmiselt üks mängu kohta.

Kommentaarid