Penguins vallandas Mike Johnstoni

Kui Beau Bennetti kaks väravat päästsid kolmapäeval Mike Johnstoni töökoha, siis reedesest Jevgeni Malkini vägitükist selleks enam ei piisanud. Pittsburgh Penguins teatas, et vallandas 58-aastase peatreeneri. Meeskonna juhendamise võtab üle Mike Sullivan.

(foto: fansided.com)
Johnstoni jaoks sai saatuslikuks novembri lõpus alanud seeria, mille käigus võideti seitsmest kohtumisest vaid kaks. Kuigi tõsi, Penguins on kogu hooaja jooksul kahvatult esinenud ja ka mullu lõpetati põhiturniir halvasti, kui viimasest 15-st mängust kaotati 11.

"Tundsin, et on aeg treenerivahetuseks, sest meie meeskond on alla oma võimete mänginud. Praeguse mängijate grupi juures on meie ootused palju kõrgemad," teatas peamänedžer Jim Rutherford.

Penguins jäi Johnstoni lahkumise järel virelema oma divisjoni viiendale kohale, playoffide koht ühe punkti kaugusel. Tema juhendamisel võideti tänavu 28-st matšist 15 ja kokku 110-st 58.

Sullivan on endine John Tortorella truu abiline, kellega töötati koos nii New York Rangersis kui ka Vancouver Canucksis. Läinud suvel määras Penguins ta juhtima oma AHL-i satsi. 47-aastane ameeriklane tüüris väikesed pingviinid liiga parima võiduprotsendini, enne kui suure klubi poolt kutse tuli.

NHL-is on Sullivan varem töötanud kaks hooaega Boston Bruinsi peatreenerina ning kuus kohtumist Canucksi bossina, kui hooajal 2013/14 Tortorellal juhendamiskeeld oli. 170-st mängust on tulnud 72 võitu.

"Mike Sullivan on olnud peatreener ja abitreener NHL-is ning oleme õnnega koos, et ta oli meie AHL-i klubi juures sel hooajal. Ta on teinud silmapaistvat tööd Wilkes-Barre/Scrantonis ja on valmis ametisse astuma," tutvustas Rutherford uut meeskonna bossi.

Uue peatreeneri esimene mäng on ööl vastu teisipäeva Washington Capitalsi vastu. Tema esimeseks ülesandeks on kindlasti meeskonna rünnaku elavdamine. Keskmise väravasaagi (2.36) osas edestab Penguins vaid kolme meeskonda. Suurem viljakus rünnakul eeldab ka seda, et Sidney Crosby lastakse ahelatest priiks. #87 on seni tänavu 28 matšiga kogunud vaid 19 punkti.

Sullivani juhendamisel skooris Bruins kahe hooaja jooksul keskmiselt 2.67 väravat. AHL-is oli aga tänavu tema meeskonna väravasaak tervelt 3.69.

Penguins teatas, et koos Johnstoniga on ametist vabastatud ka abitreener Gary Agnew, kes sarnaselt peatreenerile 2014. aasta suvel klubisse saabus.

Kommentaarid