Ducksi mängijad läksid jõulupausile krõbeda kriitikaga

Tänavu üllatuslikult Anaheim Ducksi tabanud õudus ei taha kuidagi lõppeda. Just siis, kui tundus, et seis on paranemas suutis meeskond enne jõulupausi viiest mängust neli kaotada. Sellele järgnes krõbe kriitika nii peatreeneri kui peamänedžeri poolt.

(foto: Getty Images)
"Vead, mis me teeme on juuniorite B-klassi tasemel, 14-aastasena, kohased. See on NHL! Mängijad peavad paremini oma tsoonist välja tulema," põrutas Bruce Boudreau pärast seda, kui Ducks kaotas oma viimase mängu 2-3 lisaajal New York Rangersile.

Kolm järjestikust divisjoni tiitlit võitnud meeskonna peatreener on ilmselgel tundmas survet oma õlgadel ning mängijate lohakus aitab selle kasvamisele ainult kaasa.

Ducks lükkab pühapäeval Philadelphia Flyersi vastu uuesti hooaja käima, olles oma divisjoni viimane. Meeskonnas, mis oli suvel üks tänavuse karikavõidu suurfavoriite, on midagi täiesti valesti läinud.

Peamänedžer Bob Murray tõi raskuste põhjuseks kehva hooajaks ettevalmistumise: "Meil oli selgelt liiga palju pikaajalisi mängijaid, kes otsustasid, et hooajaks valmistumine oli vabatahtlik. Sellest on tulnud halb algus. Pärast seda, kui olime mitmel hooajal põhiturniiril edukad, mängime järsku alla oma võimete ja peame raskustega võitlema. Lisaks pole mõned füüsiliselt valmis väljakutse läbimiseks tööd tegema."

Mullu karikafinaalist ühe võidu kaugusele jäänud meeskonnas on tänavu muidugi olnud mitmeid kahvatuid esinejaid, aga eriti eredalt hakkab silma Ryan Getzlaf, kes võis olla üks nendest, kellele Murray vihjas. Meeskonna kaptenil on seni kirjas 20 punkti ja ainult üks värav ning seegi tühja puuri.

Põhimõtteliselt pole ka mitte ükski suvine täiendus elu sisse saanud. Seejuures on kindlasti kurb vaadata, kuidas tegutsevad mängijad, kes väikese koosseisu värskendamise käigus suvel satsist minema löödi. New Jerseys maandunud Kyle Palmieri on 14 tabamusega liiga 20 parima väravaküti seas, Francois Beauchemin on kaitsjate punktide osas 19-ga liiga TOP 20 kandadel ning Matt Beleskeyst on Boston Bruinsi jaoks saanud väga väärtuslik ja mitmekülgne mängumees, kes seni 31 matšiga kirja saanud 4+11.

Ent kõik siiski pole Ducksi jaoks süsimust. Kuna Vaikse ookeani divisjon on tänavu olnud liiga nõrgim, siis on meeskonnal teisest kohast puudu vaid kuus punkti. Äkki võib öelda, et playoffide suunas liigutakse tänavu lihtsalt "lakingsiliku" stiiliga. Põhiturniiri jooksul on jalad sirged, kuid hooaja otsustavas faasis pannakse õige käik sisse.

Kommentaarid