Blackhawks sai hiliste väravatega Anaheimist magusa võidu

Anaheim Ducks sai läinud ööl oma neljanda lisaajal tulnud kaotuse. Seda vaatamata sellele, et vaid mõned minutid varem oli kodus Chicago Blackhawksi vastu tulemas magus võit. Hiliste väravatega said lõpuks aga hoopis külalised oma suud magusaks.

(foto: Getty Images)
Ducks juhtis paar minutit enne lõppu Andrew Cogliano ja Chris Stewarti väravatest 2-0. Ometi oli Blackhawksil piisavalt aega, et baranka kaheks punktiks vormida. 1:41 enne normaalaja lõppu skooris Marian Hossa 6 vs 4 ülekaalust ning 27 sekundit enne lõpusireeni aitas Duncan Keithi tabamus külalised lisaajale.

Keerulises seisus jäi isegi Patrick Kane'i punktiseeria ellu. 27-aastane ründeäss korjas Keithi tabamuse juures endale söödupunkti. Temast sai alles kolmas ameeriklane, kes suutnud kokku panna 18-mängulise punktiseeria. Kane'i kõrval on sellega hakkama saanud Phil Kessel ja Ed Olczyk.

Viimati suutis keegi NHL-is nii pika seeria kokku panna hooajal 2010/11. Siis kogus Sidney Crosby 25-mängulise seeria käigus päris mõistusevastased 50 punkti.

Lisaajal kerkis kangelaseks Artjom Anisimov, kes sai äsja Frederik Anderseni viirushaiguse tõttu AHL-ist üles toodud John Gibsoni selja taha oma hooaja kümnenda tabamuse.

Blackhawks võitis ka hooaja esimese omavahelise vastasseisu lisaajal. 26. oktoobril oldi kodujääl parem tulemusega 1-0.


Pärast vahepealset positiivset perioodi on Ducks taas allakäigutrepil. Viimasest üheksast on tulnud vaid kolm võitu. Kui hooaja alguses oli Blackhawksil kodust eemal mängimisega suuri raskusi, siis nüüd on võõrsilt kirjas kaks järjestikust võitu. Põhiturniiri viimane omavaheline matš peetakse 13. veebruaril.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Rangers mängis viimase nelja minutiga 3-2 eduseisu kaotuseks ning tagatipuks jäädi murtud roiete tõttu ilma ka Derek Stepanist. Bruins on viimasest 12-st omavahelisest vastasseisust võitnud nüüd kümme.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Filip Forsberg murdis varajase väravaga 17-mängulise põua ja Mike Fisher aitas 20 sekundit enne normaalaja lõppu tulnud tabamusega külalised lisaajale, kuid Predators pidi viimase viie mängu jooksul neljandat korda kaotajana lahkuma. Shayne Gostisbehere kerkis Flyersi ajaloos esimeseks kollanokaks, kes hooaja käigus kaks lisaaja väravat teinud. 22-aastane kaitsja sai need kirja lausa kolme kohtumise jooksul.

Minnesota Wild 1 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Zach Parise oli tagasi, kuid Wildile läks kirja vaid 15 pealeviset. Jetsi puuris oma NHL-i debüüdi teinud Connor Hellebuyck sai väga kerge õhtu. Seejuures on tal alles teine väravavaht, kes Jetsi/Atlanta Trashersi ajaloos oma debüüdi võitnud. Esimeseks oli Kari Lehtonen.

Washington Capitals 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Eelmises kohtumises väravaga vigastuspausilt naasnud Tyler Johnson läks uuesti laatsaretti tagasi, kui Capitalsi vastu sai ta jääl olla vähem kui minuti. Nähtavasti lõi ühest liidrist ilma jäämine külalised rivist välja. Alles viimasel kolmandikul suudeti midagi mängu moodi näidata. Seal saadi ka mõlemad oma väravad. Selleks hetkeks oli aga Capitals juba 4-0 ees. Neist kolm tulid ülekaalust.

Buffalo Sabres 4 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Sabres piirdus avakolmandikul vaid kolme pealeviskega, aga üks neist oli ka värav. Kaitsja Josh Gorges lõpetas 129-mängulise põua. Teisel kolmandikul saadi veel kaks ning siis mindi juba oma teed. Cam Ward tõrjus 14-st üritusest vaid 11 enne, kui ta välja võeti.

New Jersey Devils 2 - 3 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens mängis endale võidu välja 0-2 kaotusseisust. Lisaajal suudeti minuti jagu ka vähemuses vastu pidada. Teist mängu järjest skooris noor šveitslane Sven Andrighetto, kes pani võrku ka otsustava karistusviske.

Columbus Blue Jackets 2 - 1 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Kodumeeskond oli pealevisetega koguni 45-23 üle, aga pidi end viimasel kolmandikul kaotusseisust päästma. Lisaajal sai kangelaseks Cam Atkinson. Penguinsi värava autoriks oli Jevgani Malkin, kes teenis kohtumises ka oma karjääri esimese kaklemise eest tulnud karistuse. Kired lõid lõkkele, kui Sidney Crosby kaela tugevust kontrolliti.


Detroit Red Wings 4 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers võitles end kaks väravat teinud Iiro Pakarineni juhtimisel lisaajale, aga seal lõppes mäng õige varakult ära. Niklas Kronwall skooris juba 26 sekundiga. Seda pärast eksimust, mis oleks peaaegu lõppenud sellega, et Oilers saab üle pika aja Detroidist esimese võidu.

Florida Panthers 3 - 2 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Islanders ronis välja 0-2 kaotusseisust, kuid Roberto Luongo sai siiski oma karjääri 408. võidu, mis aitas ta läbi aegade edetabelis 8. kohale. Selja taha jäi Glenn Hall. Võit tuli ajaloolises karistusvisete seerias, kus eksis vaid üks mängija. Tegu esimese korraga, kus vähemalt 5-ringilise seeria käigus oli ainult üks eksimus.

Dallas Stars 3 - 2 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Külalised said koguni seitsmel korral ülekaalu mängida, aga ära realiseeriti vaid üks moment. Nii tuli lõpuks Starsi vastu üheksas järjestikune kaotus. Antti Niemi tegi 34 tõrjet ning jäi alistamatuks ka karistusvisete seerias.

Arizona Coyotes 2 - 1 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Dave Tippett saab täna tähistada oma treenerikarjääri 500. võitu. See tuli hilisest Oliver Ekman-Larssoni väravast. Taanlane on alates hooajast 2010/11 enim võiduväravaid kirja saanud kaitsja. 19. selline tabamus andis talle kaitsjate osas ka klubi rekordi.

Viimati oli ühel õhtul kaheksa normaalajast üle läinud mängu 2007. aasta 22. veebruaril.

Kommentaarid