Blackhawks lõpetas Kingsi võitude jada

Los Angeles Kingsil oli läinud ööl Chicagos võimalus esimest korda oma ajaloos võita hooaja alguses neli järjestikust võõrsilmängu. Pärast kahte kolmandikku oldi selle suunas ka liikumas, aga kodumeeskond suutis end siiski august välja kaevata.

(foto: sportal.co.nz)
Kuigi äkki võib isegi öelda, et mängukäik oli Blackhawksi jaoks igati sobilik. Vähemalt kui uskuda Patrick Kane'i sõnu. "See, et me viimasele kolmandikule kaotusseisus läheme, annab meile kõvasti enesekindlust, sest teame, et suudame tagasi tulla ja väravaid teha," rääkis 26-aastane ründeäss pärast mängu.

Just Kane oli see, kes seisu ilusa soologa viigistas. Kings sai ette tänu tugevale avakolmandiku teisele poolele. Seal vastasid Jonathan Toewsi väravale Alec Martinez ja Anze Kopitar. Hiljem kahetseti seda, et nendele tabamustele lisa ei saadud. "Kui me oleksime suutnud teha 3-1, siis olnuks see suureks erinevuseks," ütles peatreener Darryl Sutter.

Kane muutus teise kolmandiku keskel finišeerijast abiliseks ja aitas supersööduga Teuvo Teräväineni hooaja kolmanda tabamuseni ning poolteist minutit enne lõppu vormistas vähemusest tulnud väravaga lõppseisuks 4-2 Artjom Anisimov.

Marian Hossata mänginud Blackhawks sai magusa võidu. Eelnevad kaks kohtumist oli kaotatud. Need aga võõrsil, kus karikakaitsjal on tänavu probleeme olnud. Viiest matšist on kirjas vaid üks võit. Samas on aga Joel Quenneville'i hoolealused kodus võitnud seitsmest kuus.


Kaks kanget, kes viimastel aastatel mitmeid mälestusväärseid playoffide seeriaid on pakkunud, kohtuvad kuu lõpuosas uuesti.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 4 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Leafs purjetas hokijumala toel hooaja teise võiduni. Vilja kandis viimase hetke väravavahi muudatus. James Reimer lükkas 43 tükki kõrvale. Teises väljaku otsas skooris Joffrey Lupul kaks korda ning Brad Boyes jõudis omapärase rekordini. 33-aastasest ründajast sai Leafsi drafti valik, kellel läks kõige kauem aega oma esimese värava leidmiseks. Rekordiks sai 15 aastat, 4 kuud ja 10 päeva. Seejuures vana tippmarki õnnestus edestada vaid nelja päevaga.

Vancouver Canucks 4 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Jake Virtanen tegi oma karjääri esimese kolli ning Canucks jõudis viimases kaheksas vastasseisus Flyersi vastu kuuenda võiduni. Flyers ei saa kuidagi Jakub Voraceki käima. Tšehh on 48 pealeviskega enim üritanud mängija, kes veel mitte ühtegi väravat pole kirja saanud.

Kommentaarid