Flyers saadab 30-miljonilise lepinguga kaitsja AHL-i

Õigel ajal õiges kohas olemine on elus väga tähtis ning sellega sai üleeelmisel hooajal hakkama Andrew MacDonald. Kunagine drafti 6. ringi valik oli NHL-i põhiturniiri käigus enim pealeviskeid blokeerinud mees ja sai oma kangelaslikkuse eest kenasti tasustatud. Uuel hooajal tuleb aga suure rahaga mängida edasi AHL-is.

(foto: cbc.ca)
Philadelphia Flyers teatas täna, et eelmisel kuul 29-aastaseks saanud kaitsja on waive'itud. Mullu mänguvormiga suurtes raskustes olnud kanadalane ohverdati selleks, et palgalimiidi sisse mahtuda.

"Ta on NHL-i tasemega mängija, aga oleme koosseisu suuruse ja palgafondiga jännis. Lisaks peame oma parima rivistuse jääle panema," kommenteeris peamänedžer Ron Hextall. "Tegu oli raske otsusega. Teame, et Mac on hea NHL-i mängija ja me ei tahtnud seda teha."

Hextall võib kiruda oma eelkäija Paul Holmgreni otsuseid. Just tema initsiatiivil tehti 2014. aasta kevadel varem 550 000 dollarit teeninud MacDonaldist mees, kellel keskmiseks töötasuks tervelt viis miljonit. Lisaks kehtib leping 2020. aastani, ehk sellest on enamvähem võimatu vabaneda.

Soovimatu mängija staatustest leidsid täna end ka mitmed teised huvitavad mängumehed. Boston Bruins otsustas loobuda Max Talbotist, kes skooris 2009. aasta finaalseeria otsustavas mängus Pittsburgh Penguinsile karikavõidu kindlustanud väravad. Calgary Flames saatis ära üle 500-mängulise kogemusega Mason Raymondi ja Vancouver Canucks loobus noortest Linden Veyst ning Frank Corradost. Viimasest räägiti alles hiljuti kui olulisest meeskonnaliikmest ning mõned on päris pahased sellise lükke peale.


Kokku pandi täna teistele üles korjamiseks 27 mängijat. Kuigi tõenäoliselt läheb siiski enamus sellest seltskonnast rahulikult AHL-i madistama. Samas võivad Corrado sugused kutid muidugi mõnedele huvi pakkuda.

Kommentaarid