Barry Trotz kiidab Jevgeni Kuznetsovi arengut

Aleksandr Ovetškin oli läinud ööl taas Washington Capitalsi kangelane, kui meeskonna kapten jätkas hooaja alguse väravateseeriaga, paugutades Vancouver Canucksi võrku hilise võiduvärava. Seni on aga peatreenerile Barry Trotzile rohkem muljet avaldanud hoopis Jevgeni Kuznetsovi esitused.

(foto: Jared Siber/Getty Images)
23-aastane venelane pani Canucksi vastu oma vanemale rahvuskaaslasele nina ette ülitäpse söödu.


Sellega on Kuznetsovil kuue mänguga koos kuus söödupunkti ning nende osas on ta meeskonna parim. Hooaja 2013/14 lõpu osas ookeani taha siirdunud ründaja on mühinal arenemas.

"Ta pole enam isegi sama inimene," märkis Trotz pärast Canucksi alistamist. "Teadsime alati, et tal on vägevad oskused, aga tema professionaalne mäng - põhja-ameerikalik mäng - on aina rohkem esile tulemas. Ta ei karda suuri hetki, ega tippmängijate vastu mängimist. Ta soovib olla üks parimatest mängijatest ja usun, et ta võib selleks saada."

Kutznetsovi esitused on ka peatreeneri elu kergemaks tegemas. Trotz tunnistas, et noore venelase suurepärane minek laseb äsja vigastuspausilt naasnud Nicklas Bäckströmil rahulikult, omas tempos vormi koguda.

Kuznetsov on Ovetškiniga näitamas suurepärast koostööd ja Capitalsist saanud 3.8 väravaga liiga edukaim ründemeeskond. Võib eeldada, et kui mängupraktikat juba piisavalt on, siis edukatakse Bäckström uuesti kapteni tsentriks, aga praeguses seisus on Kuznetsov seda otsust aina raskemaks tegemas.

Kommentaarid