Õppetund Antti Raantale: ole oma sõnadega ettevaatlik

Soome meedias ilmus sel nädalal intervjuu Chicago Blackhawksi kolmanda väravavahina tänavu oma nime Stanley karika peale saanud Antti Raantaga. 26-aastane puurivahi suust tuli uskumatu lause - ta soovis, et oma meeskond playoffide avaringis kaotaks.

(foto: thehockeynews.com)
2013. aasta suvel Blackhawksi organisatsiooni võetud Raanta tegi numbritega 1.89 ja 93.6% väga hea hooaja, aga Scott Darlingu esiletõus tõukas ta klubi väravavahtide nimistus kolmandale kohale. Samal ajal hoiti soomlast aga endiselt meeskonna juures, kuna mäletatavasti algasid playoffid nii Darlingu kui Corey Crawfordi poolt ebakindlate esitustega.

Selle peale Raanta nähtavasti solvus veidi, kuna tal olnuks näiteks võimalus mängida AHL-i playoffides. "Hoidsin pöidlaid pihus, et Nashville saaks meist nelja mänguga jagu ja saaksin võimalikult kiirelt Soome tagasi minna," oli üks Raanta poolne lause, mis hakkas kiirelt oma elu elama.

Suvel New York Rangersiga liitunud väravavaht teatas seejärel, et tema pole midagi sellist öelnud, mis peale avaldas loo teinud ajakirjanik Juha Luotola, et tal on vestlus lindis. Küll mainis aga Luotola, et terav lause oli kontekstist välja rebitud: "See avaldus tundub halvamaigulisena. Seda on kerge valesti mõista ja loost välja rebida. Tean, et Antti ei mõelnud seda halvasti. Ta kirjeldas sellega lihtsalt oma frustratsiooni. Ta oli paar tundi pahane, aga seejärel taas rahul sellega, et kuulub meeskonda."

Raanta mainis intervjuus ka seda, et ta ei meeldinud väga peatreenerile Joel Quenneville'ile ja et Blackhawksi sisekliima oli hooaja käigus nõrk. Neid ütlusi pole soomlane ümber lükanud.

Kommentaarid