Kane'i juhtum on kujunemas seebiooperiks

Patrick Kane ilmus eelmisel nädalal üle pika aja meedia ette ja oli tänulik kõigi küsimuste eest, kuid ei toonud mitte mingisugust selgust temaga seoses üleval oleva uurimise suhtes, mis on kõigi jaoks kujunemas väga segaseks teemaks. Mõned päevad pärast Kane'i pressikonverentsi kutsus oma kogunemise kokku ka süüdistaja advokaat, kes aga nüüdseks üldse sellest juhtumist taandunud.

(foto: cnn.com)
Kriminaalmenetluse advokaat Thomas Eoannou tegi kolmapäeval pressika, kus teatas erakordsest sündmusest: "Oma 30+ aastase töökogemuse juures süüdistaja ning ka kaitseadvokaadina pole ma eales varem näinud asitõendite kotti väljaspool politseilaborit, süüdistaja kabinetti või kohtusaali. Rääkimata sellest, et see leitakse vägistamisohvri ema koduukse eest."

21-aastase süüdistaja emale oli toimetatud katkine asitõendite kott, millel peal kõik korrektsed andmed ning mis oli igatepidi valideeritud. Küll oli see aga tühi, ehk sellest võis välja lugeda, et asitõendid võivad olla moonutatud. Selle kahtluse viskas ka Eoannou õhku.


Lisaks oli advokaat pahane selle üle, et meediasse olid lekkinud arstliku läbivaatuse tulemused, mis näitasid, et Kane'i DNA-d leiti vaid süüdistaja sõrmeküünte alt ning õlgadelt. "See on klassikaline näide, miks vägistamisohvrid juhtunust teada ei anna. Sellest hullemat ohvri süüdistamist pole ma varem näinud," teatas Eoannou.

See jäi aga ka selle juhtumiga seoses advokaadi üheks viimaseks sõnavõtuks. Päev hiljem kutsus ta kokku uue pressika ning teatas, et loobub süüdistaja esindamisest.

"Täna õhtul saabus minu kontorisse info, et faktid seoses sellega, kuidas asitõendite kott avastati, olid eksitavad. Kooskõlas oma kohtuametniku eetiliste kohustustega ei saa ma oma klienti enam efektiivselt esindada ja loobun sellest koheselt," ütles Eoannou, rõhutades samas, et usub endiselt süüdistaja versiooni toimunust.

Eoannou märkis ka, et nüüdseks tema endiseks kliendiks jäänud naine polnud asjaga seotud. Kuna kokkuvolditud asitõendite koti avastas tema ema, siis vaatavad muidugi kõik pilgud tema suunas.

Kane'i advokaat Paul Cambria ei hakanud ka pärast uudise kuulmist tagasi hoidma, öeldes: "On ilmselge, et Eoannou loobus juhtumist, kuna kliendi perekond valetas talle. Nad ise formeerisid asitõendid. Ütlesin teile eile, et kõik see on pettus ja nüüd on see ilmselge."

Kuigi ema kätte sattus tühi kott ei ole siiski asitõendid kuskile kadunud. Politsei teatas, et need on jaoskonnas ja originaalpakendis.

Tõsine juhtum on kujunemas parajaks seebiooperiks ja võimalik, et juba täna tuleb mingisugune uus pööre. Enda pressika on nüüd kokku kutsunud Erie maakonna ringkonnaprokurör.

Kommentaarid