Hooaja eelvaade: Los Angeles Kings

Üks NHL-i suurimatest võludest on ettearvamatus. Me võime küll rääkida nõrkadest meeskondadest ning need ka eksisteerivad, aga tegelikkuses on igal mängude õhtul võimalik ükskõik kellel võita. Isegi Buffalo Sabres võitis mullu ligi 30% oma mängudest. Üks 28-st võidust tuli Los Angeles Kingsi vastu, kes karikakaitsjana ootamatult playoffidest välja jäi.

(foto: Juan Ocampo/Getty Images)
Ümberkujundatud ründeliin

Vaid neli meeskonda lasid eelmisel hooajal endale Kingsist vähem väravaid. Kaks neist jõudsid vähemalt konverentsi finaali - New York Rangers ja Chicago Blackhawks. Seis rünnakul 2012. ja 2014. aasta karikavõitja jaoks aga nii rõõmustav polnud. Keskmiselt skooriti 2.66 tükki mängus. Uueks hooajaks on ka ründeliin ümberkujundatud.

Läinud on 2014. aasta playoffide MVP Justin Williams ning samuti mõlemas karikavõidus kaasa löönud Jarret Stoll ning Mike Richards. Võtmeid hakatakse usaldama noortele kuttidele nagu Tanner Pearson ja Tyler Toffoli. Samal ajal on aga põnevaks täienduseks Milan Lucic, kes toob Bostonist kaasa karikavõidu karastuse ja ühe 30 väravaga hooaja. Tal algab lepingu viimane aasta ja see peaks tähendama seda, et indu selle kordamiseks on küll ja veel.

27-aastane ründaja tunnistab, et unistab juba kodulinnas Vancouveris mängimisest, aga enne tuleb LA-s oma töö ära teha. Temalt oodatakse "räpaseid" väravaid ning kaaslaste kaitsmist. "Ma arvan, et kõik meeskonna mängijad said just 7 sentimeetrit pikkust ja 5 kilo kaalu juurde," ütles klubi peamänedžer Dean Lombardi vahetult pärast tehingut.


Lepingu viimane aasta on algamas ka Anze Kopitaril. Sloveen oli 64 punktiga mullu meeskonna parim, aga alustas aastat kehvapoolselt ning halvasti on alanud ka lepingupikenduse jutud. Lombardi tunnistas hiljuti, et kaks osapoolt ei ole soeses oma nõudmistega isegi "samal mänguväljakul".

28-aastasel ründajal hakkab lõppema 2009. aasta suvel sõlmitud tehing, kus tema keskmiseks palgaks kujunes 6.8 miljonit dollarit. Jonathan Toewsi ja Patrick Kane'i pikendused (10.5 miljonit) on need, kuhu kõik eliitmängijad on hakanud sihtima, aga Kings, kes niigi oma palgaruumiga hädas, tahab palgatõusu kindlasti võimalikult väiksena hoida.

Meeskonna liidriga seotud ebakindel seis ei ole kindlasti positiivne faktor, mis kannustaks satsi ennast võrreldes mullusega parandama. Kuigi väga palju vunki juurde lisama ei peagi. Kings, kes hirmsasti armastab põhiturniiril laiselda, jäi vaid kahe punktiga alla Calgary Flamesile. Otsustavatel hetkedel oldi liiga enesekindlad. "Pärast kaotuseid Edmontoni ja Calgary vastu oli selge, et saime selle, mille olime ära teeninud. Iga kord arvasime, et suudame kehvast seisust pääseda, kuna teame kuidas võita ja oleme varem suurtes mängudes osalenud, aga enam see ei õnnestunud," on Lombardi meenutanud.


Klubi peamänedžer on eelmist hooaega nimetanud ka heaks õppetunniks. See võib vihjata sellele, et Kings ei plaani enam põhiturniiril jokutama jääda. See võiks omakorda viia selleni, et rünnakul ei istuta enam mugavustsoonis mõeldes, et küll ikka lõpuks ära tuleb. Arvestades kaadri kvaliteeti peaks Kings oma skoorimisega olema liiga esikümnes.

Ollakse valmis Voinovita edasi liikuma

Viimased uudised seoses Slava Voinoviga räägivad sellest, et venelane on antud üle USA kodakondsus- ja migratsiooniametile. Õhus on reaalne võimalus, et talendikas kaitsemees saadetakse riigist välja. Kuigi tõenäoliselt oleks tema NHL-i karjäär ka ilma selleta läbi. Kings on sellega ka juba arvestanud.

Soodne leping on tehtud Christian Ehrhoffiga. Suurte kogemustega sakslane liitub sinise joonega, kust vaatavad vastu samuti palju näinud silmad. Noorimad on 25ne Drew Doughty ja 26ne Jake Muzzin. Kuigi Doughty on näiteks käinud jääl juba rohkem kui 500 mängus. Mitu aastat kindlana püsinud kaitse ainsaks mureallikaks võib olla see, et Doughty'le on langenud liiga suur koormus. Eelmisel hooajal oli ta jääl keskmiselt 29 minutit mängu kohta. Ligi pool kohtumist!

(foto:AFP)
Võrreldes möödunud hooajaga tuleb lisaks Voinovile hakkama saada ka ilma Robyn Regehrita, kes karjäärile joone alla tõmbas, aga kuna Kingsi tütarmeeskond võitis AHL-is Calderi karika, siis peaks andekaid kaitsemehi peale tulema. Ja kui noorhärrad välja ei vea, siis ollakse kindlasti valmis "rendimängijaid" jahtima.

Jonathan Quicki koormust tuleb vähendada

Kingsi mulluse läbikukkumise juures võis välja tuua mitmeid põhjused ning nendele võib ehk lisada veel ka selle, et Jonathan Quick pidi kandma liiga suurt koormust. 2012. aasta playoffide MVP käis mullu jääl tervelt 72 kohtumises. Martin Jonesi näol oli peatreeneril Darryl Sutteril võimekas varumees võtta, aga kuna hooaja väljavaated läksid üsna kiirelt hapuks, siis ei hakatud postide vahel väga palju vangerdama.

Jonesi asemel, kes Lucici tehingus Bostonisse saadeti ja sealt omakorda San Joses maandus, on nüüd varumeheks Jonas Enroth. 27-aastane rootslane on senise karjääri jooksul aeg-ajalt sähvatanud, aga LA-sse saabus ta üsna tagasihoidlike numbritega - karjääri keskmised 2.88 sisse lastud väravat ja tõrjed 90.9%. Tema ees on aga mänginud kehvad meeskonnad - Sabres ja mullune skoorime lihtsalt vastastest rohkem Dallas Stars.

(foto: Bill Wippert/Getty Images)
Eelnevalt on lisaks Jonesile ka Ben Scrivens Kingsi väravasuul silmapaistvaid numbreid kogunud. Miks ei võiks siis Enroth samaga hakkama saada? Lisaks saab tema puhul välja tuua ühe huvitava fakti. 2013. aasta maailmameister oli möödunud hooajal vähemalt kümne karistusviskega silmitsi seisnud puurivahide osas liiga parim! 24-st sooritusest lasi ta sisse vaid ühe - tõrjete efektiivsuseks 95.8%. Kombineerime nüüd sellega tõsiasja, et Kings oli mullu üks enim karistusvisete kaotuseid saanud meeskond ja halli CV-ga mehe hankimine ei tundugi enam kummalise otsusena.

Hooaja väljavaated

Kuningad justkui tõugati eelmisel hooajal troonilt, aga Sutteri meeskonnal on olemas kõik võimalused oma koha tagasinõudmiseks. Sats on mitmeid aastaid koos mänginud, kuid sellest hoolimata veel üsnagi noor. Üle 30-aastaseid vendi on vaid kolm ja enamus meeskonnast on oma parimas mängijaeas. 25sel Doughtyl on juba müstiliselt palju kogemusi ja isegi 23sed Toffoli ja Pearson on karika võitnud.

Varasemalt ennast tõestanud meeskonnana lihtsalt põhiturniirist läbi kulgenud sats on nüüd saanud rohkelt motivatsiooni juurde ja pikk suvi on lasknud patareisid laadida. See peaks tähendama seda, et algaval hooajal ei tohiks seoses playoffidesse jõudmisega tekkida mitte mingisuguseid kahtluseid. Arvestades, et klubi on oma ligi 50-aastase ajaloo jooksul saanud 100 punkti piiri kätte vaid neli korda, siis võiks see olla üheks eesmärgiks.

Kings alustab uut hooaega viie järjestikuse kodumänguga. Kohe alguses on võimalik hea tunne ja hoog sisse saada. Seejuures saab kodus mängida 12 esimesest 17-st mängust. Vastu pandud meeskondade seltskond on ka üsna soodne. Näiteks Arizona Coyotesiga saab lausa kaks korda madistada. Aasta tagasi alustas Kings kahe järjestikuse kaotusega ja esimesest 18-st mängust õnnestus võita vaid 8. Hea algus võiks koperdamise järgselt tolmu maha pühkiva klubi jaoks olla teekonnal tagasi tippu esimeseks sammuks.

Kommentaarid